Darmowy internet

• Autor wątku Autor wątku pawel_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel_1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
Ostatnio developer zaproponował mi możliwość podłączenia do internetu po "promocyjnej" cenie 50zł /6mbit. Miał ograniczoną liczbę ofert więc dał 1 dzień na decyzję. Potem jak się okazało, nie uzbierał wystarczającej liczby chętnych i powiedział że połączy mnie i innych "WYBRAŃCÓW" :) bez opłat. Od razu wydało mi się to podejrzane tym bardziej, że zalecał "nie chwalić się sąsiadom".

Moje pytanie brzmi następująco:
czy może to być podstęp polegający na tym, że jakimś np. protokołem odbiorczym u montera zobowiążę się do ponoszenia opłat, a rachunek przyjdzie np.po pół roku nie wiadomo na jaką kwotę? a developer wywinie się z nieopłacalnej inwestycji. Nie mam jeszcze ksiegi wieczystej na lokal więc może mieć prawo do zawierania umowy świadczenia usług internetowych w moim imieniu? (na mój lokal?). Bo umowy na pewno nie będzie gdyż umowę zawarł już on sam z operatorem.

Nie widzę w tym nic złego
więcej takich dystrybutorów by się przydało

Odradzam takie coś - nie wiadomo jak się to skończy potem, ale na pewno ten developer nie będzie wam fundował internetu za darmo cały czas - potem jeszcze okaże się, że nie możesz z niego zrezygnować, bo nie Ty masz na niego umowę i co wtedy?

Poza tym nie potrzeba księgi wieczystej na lokal aby zawierać umowy na internet czy telefon.

Dzięki za odpowiedź. Faktycznie zrezygnuję z tej oferty.

Powrót