Darmowy karnet, a reklamacja usługi

• Autor wątku Autor wątku Bowie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Bowie

Bowie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam Wszystkich,
Otrzymałem jakiś czas temu od mojego pracodawcy darmowy karnet na basen. Okazało się, że ramach karnetu nie mogę korzystać ze wszystkich atrakcji na ternie parku wodnego tj. sauny, siłowni itp. Do kogo mam kierować reklamację karnetu? Do pracodawcy, czy też samego właściciela basenu? :mad:

Jak otrzymałeś na basen to możesz korzystać tylko z basenu.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

No właśnie problem polega na tym, iż teoretycznie mogę korzystać ze wszystkich usług, a właściciel basenu, ze względu na fakt, iż jest to darmowy karnet, który otrzymałem od pracodawcy uniemożliwia mi to.

Co ten temat mówi regulamin?

Nie ma rozgraniczenia w regulaminie basenu na karnety zakupione przez klientów indywidualnych, czy też na takie, które firmy kupują i dają swoim pracownikom, jako dodatkowy benefit, jak w moim przypadku.

Na początek zgłoś problem pracodawcy, on zawierał umowę, on zna jej warunki.

Ale rozumiem, iż fakt, że posiadam darmowy karnet otrzymany od pracodawcy nie umniejsza moich praw, jako konsumenta do złożenia reklamacji do właściciela basenu? Tj. mam takie same prawa w świetle przepisów, co klienci basenu, którzy kupują wejściówki w kasie.

Nie do końca.
Spytaj u pracodawcy.

Zwykle na basenach ze strefami saun, są one rozgraniczone i korzystanie z tych stref jest dodatkowo płatne. U mnie w okolicy na basenach są bramki i odbijasz wejście i wyjście i płacisz za ten czas extra. Jak kupowałem karnet 1 dniowy na Gruponie do basenu Copernicus w Toruniu, to była opcja basen, i opcja ze strefą saun, bez ograniczenia czasowego. Może też tam strefa saun jest na innych zasadach. Ogólnie tam gdzie bywałem zawsze było rozgraniczenie cenowe,tylko basen, sauny płatne extra, lub już ujęte w karnecie.
Jedynie nie obowiązywało to w hotelach dla gości.

Powrót