T
tadygo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
witam, chcialbym spytac sie o jedna rzecz. Jakis czas temu wrocilismy z zona z zagranicy na stale. Podczas rozmow z tesciowa ustalilismy (za jej namowa)ze przepisze na moja zone dom w ktorym mieszkala wczesniej (teraz mieszka w nowym domu obok) w ramach darowizny. Zona jest juz w Polsce od prawie pol roku a w sprawie darowizny nic sie nie dzieje. Za kazdym razem gdy poruszamy temat tesciowa wymysla jakies nowe historie i odciaga to w czasie, Ostatnia jaka wymyslila to sprawa podjecia pracy przez moja zone. Do tej pory ja zazrabiam na rodzine i ja utrzymuje. lecz tesciowa powiedziala , ze do momentu do kiedy zona nie znajdzie pracy to nie moze jej przepisac domu z jakis tam bllizej nie wyjasnionych powodow prawnych. Prosze mi powiedziec czy jest to zgodne z prawda i ewentualnie czy sa jakies warunki prawne co do akt darowizny. Nie chcielibysmy angazowac sie finansowo z remonty domu(ktore i tak do tej pory pochlonely duza czesc naszych oszczednosci) w momencie gdyby okazalo sie ze z czasem tesciowa zmieni zdanie, lub ze tylko gra na zwloke. Dziekuje z gory za odpowiedzi