DeAgostini-debt trading partners pomocy

• Autor wątku Autor wątku 03Marcin1090
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
0

03Marcin1090

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, za dzieciaka zbierałem jakieś segregatory z deagostini. Oczywiscie po 3 paczkach za które zapłaciłem nie przyszło już nic. Od tego czasu mineło kilka lat po tym czasie otrzymywałem pisma od Intrum Justitia w sprawie zaplacenia okolo 200zl za coś czego nie otrzymałem z Deagostini atlas, oczywiscie wszystko lądowało w koszu ponieważ nic nie podpisywałem, oraz nie otrzymywałem. Dzisiaj przyszlo pismo z sądu, do zapłacenia ponad 1000zł :o

wątków na ten temat było już sporo, lecz chciałbym się dowiedzieć czy jest gdzieś w internecie gotowy sprzeciw skierowany do sądu w związku z tą sprawą, tak abym nie musiał biegać po prawnikach. Dodam ze bylem wtedy osobą niepełnoletnią, nie podpisywałem nic, za paczki które przyszly pocztą w ilości ok 3 sztuk zapłaciłem. Paczki oczywiscie wysyłane były listem zwykłym.

Bardzo proszę o pomoc. Załączam zdj pisma

Ostatnia edycja:
Napisz w piśmie odwoławczym, że otrzymałeś od tamtej firmy jedynie 3paczki, za które zapłaciłeś, i że nic więcej nie otrzymałeś, więc na jakiej podstawie masz zapłacić te 1000zł?
Również powinieneś dostać kopię pozwu jaki skierowała do Ciebie tamta firma, jeżeli masz, do również załącz, bo nie jestem Ci w stanie inaczej pomóc.

Powrót