Decyzja o rozłożeniu na raty abonament RTV zawyżona kwota

• Autor wątku Autor wątku problem_prawny
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

problem_prawny

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam Serdeczne,
Po kilku latach bojów z KRRiT o zaległy abonament, otrzymałem (za którą sam wnioskowałem dla świętego spokoju) decyzję o rozłożeniu na raty zaległości w płatności opłat abonamentowych. Zaległa kwota obejmuje okres od 1 stycznia 2010 do 31 stycznia 2015 i ścięło mnie z nóg :( - kwota wyliczonego zaległego abonamentu to uwaga 2196 zł za ten okres + dodatkowe odsetki ponad 620 zł. W piśmie jest harmonogram spłaty 12 rat do marca 2016 roku i sumując wychodzi 2800 zł. Według mnie coś jest nie tak. Nie wiem czy KRRiT coś kombinuję i na pewno nie jest to kwota, która wg. mnie jest poprawnie wyliczona.
W przesłanej decyzji nie ma żadnej informacji o karach. Wg. moich wyliczeń za 5 lat, czyli 2010 - 2014 + przyjmuje dodatkowo cały rok 2015, to zaległość powinna wynosić około 1345 zł + odsetki. Mam 14 dni zgodnie z KPA na złożenie wniosku o ponowne rozpatrzenie sprawy. Odwołując się, będę czekał kolejny rok na odpowiedź, tak jak do tej pory, a I rata do uregulowania już w kwietniu. Oczywiście takiej kwoty 2800 zł na pewno im nie zapłacę. Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny przypadek z tak zawyżoną kwotą?

Co to za psychozja? Dobrze, że nie mam telewizora... chyba bym oszalała jeszcze płacić za ten durny abonament, którego nawet nie są w stanie policzyć... dlatego czekam aż w końcu ten stan się ustabilizuje...

Powrót