Decyzja o skreśleniu z UP - terminy

• Autor wątku Autor wątku bolanty
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bolanty

Użytkownik
Odpowiedzi
196
W jakim terminie UP powinien wysłać do bezrobotnego decyzję o skreśleniu z listy osób bezrobotnych ?

bolanty napisał:
A jak minęło 43 ?
Od czego?
Co rodzi kolejne pytanie: co jest przyczyną wydania decyzji o skreślenia z rejestru bezrobotnych?
bolanty napisał:
I jeszcze nie dostałem
To proszę się najpierw się zorientować co jest przyczyną braku decyzji... czy błędny adres do korespondencji, czy opóźnienie że strony poczty polskiej czy też nieodebranie przez Pana korespondencji na podstawie zostawionego przez listonosza awizo. W tym celu należy się skontaktować z PUP.
Proszę ustalić jak wyżej i wrócić z konkretną odpowiedzią. Wtedy możemy dopiero zastanowić się i doradzić co dalej.

Ostatnia edycja:
Właśnie się zastanawiam co jest przyczyną niedostarczenia decyzji

Adres jest OK przychodziły już pisma z UP.

Spóźnienie Poczty raczej nie ,gdyby UP wysłało po 30 - tu dniach to poczta spóźniałaby się jeszcze 13 dni. Mało prawdopodobne. Żadnego awiza nie było.

Byłem już w UP 10 dni temu ,ponieważ przy wizycie u lekarza wyszło ,że nie jestem ubezpieczony.

Dowiedziałem się ,że usunięto mnie ,ponieważ nie stawiłem się na umówioną wizytę 36 dni temu. Ja w tym dniu powiadomiłem/telefon/ ,że jestem chory i nie jestem wstanie przyjść ani pójść do lekarza na kolejne 43 i dalej mam zwolnienie ,to będę wyjaśniał w odwołaniu.

Na razie chciałem się skupić na samym braku decyzji od tak wielu dni ,czy skutkuje to czymś dodatkowym ,korzystnym dla mnie ?

Powrót