Z
ZAWIEDZONA
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Byłam bezrobotne z prawem do zasiłku na podstawie decyzji Prezydenta miasta z dnia 20.07.2013r i do 1.sierpnia 2014 pobierałam zasiłek z PUP . W tym czasie toczyło się postępowanie przed sądem o rentę. Wyrok o prawie do renty od 1.2013 zapadł w maju 2017r. Teraz otrzymałam decyzje z PUP że uchyla sie decyzje przeznającą status bezrobotnego, odmowę przyznania statusu bezrobotnego od 1.2013 , odmowę przyznania prawa do zasiłek dla bezrobotnych oraz w ostatnim pktcie : umorzenie postępowania w sprawie utraty statusu osoby bezrobotnej i prawa do zasiłku z dniem 01.08.2014.
I nie wiem czy ta decyzja zobowiązuje mnie do zwrotu zasiłku, czy to umorzenie to faktycznie umorzenie całości zg z art 76.2. W uzasadnieniu : zgodnie z brzmieniem art 105 .1 kpa-organ administracji publicznej wydaje decyzję o umorzeniu postępowania gdy postępowanie z jakiejkolwiek przyczyny stało się bezprzedmiotowe. Jak mamto rozumieć ? Bardzo proszę o rozszyfrowanie tego zapisu.
I nie wiem czy ta decyzja zobowiązuje mnie do zwrotu zasiłku, czy to umorzenie to faktycznie umorzenie całości zg z art 76.2. W uzasadnieniu : zgodnie z brzmieniem art 105 .1 kpa-organ administracji publicznej wydaje decyzję o umorzeniu postępowania gdy postępowanie z jakiejkolwiek przyczyny stało się bezprzedmiotowe. Jak mamto rozumieć ? Bardzo proszę o rozszyfrowanie tego zapisu.