deklaracja nieprzystąpienia do matury

• Autor wątku Autor wątku djabel1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

djabel1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Otóż, mam pytanie dotyczące deklaracji nieprzystąpienia do matury. Nauczycielka postawiła ultimatum, które składało się z podpisania deklaracji nieprzystąpienia matury, ponieważ według niej byłem tak słabym uczniem, że zdanie jej przedmiotu na maturze graniczyło z cudem, więc za podpisanie tej deklaracji miałem mieć wystawioną pozytywną ocenę, a jeżeli nie, to negatywną. I pytanie, czy mam możliwość podejścia do matury za rok? Czy podpisanie tej deklaracji skreśliło mnie w ogóle z możliwości podejścia, chociaż mam świadectwo ukończenia szkoły średniej?

Z tego co wiem chęć przystąpienia do matury możesz możesz wyrazić nawet w lutym. Z tego co na szybko wyczytałem z tej deklaracji http://www.oke.jaworzno.pl/www2/zalaczniki/m/deklaracje_M_2016/Zal-1a_N-Deklaracja-NF.pdf czas na podjęcie decyzji jest do 7 lutego 2017 roku, a jeśli chodzi o maturę to chyba liczą się oceny 1 semsetru więc jeśli teraz będziesz miał minimum 2 (na semsetr), a potem wyrazisz chęć przystąpienia do matury to jedynki (oceny cząstkowe) nie będą miały wpływu. Takie jest moje zdanie, radziłbym spróbować, życie masz tylko jedno a rok w plecy to nie oszukujmy się - jest bardzo dużo. ile razy będziesz interpretował sobie w domu historię Hioba i te inne rzeczy z języka polskiego ?

Nauczycielka stawiając ultimatum łamie prawo. Zgłoś to do dyrektora szkoły lub kuratorium oświaty.

Jestem w identycznej sytuacji, a jedyna konsekwencja jaka poniosla nauczycielka to rozmowa z dyrektorem, poniewaz za duzo osob zrezygnowalo przez jej przedmiot.

Mozesz podejsc kiedy chcesz, jezeli otrzymasz swiadectwo ukonczenia szkoly. Deklaracje wstepna musisz zlozyc bodajze do grudnia, a ktorego dokladnie to nie pamietam. Nastepnie deklaracja ostateczna do lutego.

Ostatnia edycja:
Powrót