Dell - faktura a gwarancja

• Autor wątku Autor wątku santaxl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

santaxl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
mam pytanie dotyczące gwarancji sprzętu firmy Dell. A konkretnie - mam monitor p2414h. Wystawiłem go ostatnio na allegro i dostałem zapytanie o gwarancję. Jeśli chce się sprawdzić status gwarancji w Dellu, to jest wymagany service tag (numer nadrukowany na etykiecie na sprzęcie - monitory 24 cale i mniejsze tego nie posiadają, więc czegoś takiego nie mam) lub numer zamówienia (który jest umieszczony na opakowaniu produktu - pudełko użyłem przy sprzedaży poprzedniego sprzętu, więc tego też nie mam).
Jedyne rzeczy jakie posiadam, to monitor i oryginał faktury ze sklepu, gdzie zakupiłem monitor. I teraz tak, z tego co się usłyszałem zapisy o gwarancji na podstawie dowodu zakupu znajdują się w karcie gwarancyjnej - a tego Dell nie daje wraz ze sprzętem (przynajmniej moim). W sklepie dostałem odpowiedź (na podstawie numeru seryjnego monitora), że jest to 3letnia gwarancja producenta typu next business day i w kwestii realizacji gwarancji należy z nimi rozmawiać. A więc, dodzwonić się tam nie można, a odpowiedź mailowa też w niczym nie pomaga.

Podsumowując, jeśli monitor by mi się popsuł, to jak by wyglądała kwestia gwarancji?

Powrót