K
kumika
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
witam!!!!Mam pytanie odnosnie deportacji z UK.Moj partner dzien przed koncem kary w UK dowiedzial sie iz bedzie deportowany do Polski.podpisal dokumenty na tzw.dobrowolna deportacje.powiedziano Mu ze w ciagu 3 tygodni maksymalnie zostanie "wyslany" do Polski.po 2,5 tygodnia okazalo sie ze zaginal dokument w ktorym wyraza zgode na deportacje!!!podpisal ponownie ,powiedziano Mu ze znowu musi czekac 2 tygodnie- i ten termin jest bez przerwy przedluzany!!!!mimo iz odsiedzial cala kare w UK nadal przebywa w wiezieniu choc teoretycznie jest wolnym czlowiekiem...Jako ze kare ma zakonczona nie przysluguja Mu zadne prawa jakie przysluguja odsiadujacym wyroki-gdyz wiezniem juz nie jest.Kazdy naokolo mowi mi ze jest to lamanie praw czlowieka ale niestety nikt nie jest mi w stanie udzielic informacji co robic...Stad moje pytanie-czy orientuje sie ktos czy jest jakis konkretny czas oczekiwania na deportacje ?I czy wie ktos moze gdzie moge sie zwrocic z prosba o pomoc???z gory dziekuje za jakiekolwiek informacje!!!