Deportacja z UK do PL a powrot

• Autor wątku Autor wątku Pseudonim232
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pseudonim232

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Czy ktos z was byl deportowany do Polski z UK, po czym zmienil nazwisko i wracal samolotem z powrotem?

Siemasz,

Ten trick jest bez znaczenia,bo PESEL bedziesz mial taki sam na cale zycie,wiec jak wrzuci twoj plastik na maszynkę to wyświetli sie dla UKBA.....czrewony alert!!!

Pozd

Dzien dobry. Mam pytanie. W sierpniu 2016 dostalam dokumenty o deportacje mnie z UK poniewaz nie mialam adresu ( bezdomna ). Wiec kupilam sobie sama bilet i we wrzesniu polecialam do Polski. Nie bylam w osrodku deportacyjnym nie mialam problemow z prawem. Teraz w marcu 2017 chce poleciec do UK do kolegi i tam sie u niego zatrzymac. Czy moga mnie nie puscic na granicy??? Moze musze miec jakies dokumenty ze jade do kogos mam sie gdzie zatrzymac itd. Jesli zatrzymaja to co wtedy zemna zrobia zabiora mnie do osrodka deportacyjnego i bede czekala az tym razem oni mi kupia bilet?? Prosze o jakie kolwiek informacje. Dziekuje Magdalena

Jesli posiadasz electoral card,mozesz w ostatecznosci leciec do Dublina,stamtad autokarem na lotnisko do Belfastu i na electoral card do miejsca docelowego.

nie nie mam electoral card. Juz sama nie wiem znajoma byla deportowana w styczniu tego roku na deportacyjnym siedziala z 2,5 miesiaca i czekala az jej kupia bilet. Teraz w lutym poleciala do UK podobno nie chcieli jej wpuscic ale ja wpuscili...

Generalnie wszystko zalezy na kogo trafisz,wg mnie najbezpieczniej leciec do Dublina i stamtad do Belfastu autokarem,nastepnie skoro nie masz electoral card tez autokarem do miejsca docelowego normalnie na dowodzie,paszporcie.Generalnie chodzi o to zeby ominac lotniska w UK.

Ja napisalam maila do Croydon z zapytaniem jak mam sie dowiedziec czy mam zakaz wjazdu do UK. I z tego co napisali to wychodzi na to ze ja nie mam zakazu poniewaz opuscilam UK na wlasny koszt i przed uplywem 90 dni. Ja opuscilam UK miesiac od czasu kiedy dostalam dokumenty deportacyjne. Nie rozumiem dlaczego polska policjantka powiedziala mi ze mam rok zakazu...

Please note, there are four levels of re-entry ban. All start from the time the migrant left the UK following their immigration breach. Those who overstay for 90 days or less and leave the UK voluntarily at their own expense are not subject to a ban.

The four levels of ban are:

• One year where the person left voluntarily at their own expense.

• Two years where the person left voluntarily at public expense within 6 months of their removal decision.

• Five years where the person left voluntarily at public expense more than 6 months after their removal decision.

• Ten years where the person was removed or deported.

If you need further assistance, you will need to contact International Enquiry service. Please see the link below:

https://ukvi-international.faq-help.com/

dawid1410

Dawid a jesli wogole mam zakaz wjazdu do Anglii to czy mnie wpuszcza do Irlandii lub Szkocji? No i jak sie jedzie z Irlandii do Anglii to przekracza sie granice kraju i pewnie tez sprawdzaja ID.
A moze zamiast samolotem leciec do Anglii jest mniejsze prawdopodobienstwo ze mnie nie wpuszcza jesli pojade busem/autokarem do Anglii. Tylko tez sprawdzaja ID na granicy Francja - Anglia :( :(
Ja nie wiem czy mam zakaz wjazdu bo sama sobie kupilam bilet i nie mam sie gdzie tego dowiedziec.

Powrót