depozyt mieszkaniowy(nie chroniony)

• Autor wątku Autor wątku niqsia86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niqsia86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam,pewnie wiele osob ma ten sam problem.w kwietniu tego roku wynajelismy mieszkanie z agencji w londynie.wszystko bylo ok do momentu kiedy zaczelo sie robic zimno i okazalo sie ze trzeba grzac mieszkanie 24h na dobe,zeby bylo w miare cieplo(mamy 7 miesieczne dziecko).wiec zdecydowalismy sie dac wlascicielowi 2 miesieczne wypowiedzenie.na poczatku grudnia wyprowadzilismy sie i do dzis mielismy problem z odzyskaniem depozytu(pieniadze wplynely dzis rano oczywiscie pomniejszone).poniewaz trwalo to juz 2 tygodnie zajrzalam do umowy,zeby sprawdzic gdzie dep jest przechowywany.zadzwonilam do firmy z umowy i okazalo sie taki dep nie zostal zdeponowany ani w tej firmie ani w dwoch pozostalych.zapytalam wiec landlorda w jaki sposob moj dep jest chroniony i powiedzial ze nie moze odpowiedziec mi na to pytanie.po godzinie wyslal mi maila z wyszczegolnieniem za co sa potracenia(wczesniejsze zerwanie kontraktu-zakonczylismy umowe gdyz w mieszkaniu pokazal sie paskudny grzyb a wlasciciel nie chcial nic z tym zrobic oraz sprzatanie mieszkania po nas-z czym sie absolutnie nie zgadzam-wynajelismy mieszkanie brudne,niepoodkurzane,kuchnia cala sie lepila lazienka byla czarna i jak sie okazalo flat byl zapchlony.2 tygodnie zajelo mi doprowadzenie go do stanu uzywalnosci-dodam ze bylam w 7 miesiacu ciazy- a mialo byc posprzatne po porzednich lokatorach).nie zgodzilam sie z tymi odliczeniami a on mimo to wyslal pieniadze.poniewaz byl to okres swiateczny CAB bylo zamkniete i teraz nie wiem czy watro jeszcze isc i dawac sprawe do sadu skoro pieniadze przelal.
czy sprawa jest do wygrania??my bylismy ok,unylam cale mieszkanie, placilcimy regularnie czynsz i wszystkie rachunki.dodam,ze byla zrobiona inwentaryzacja ktora zostala mi przeslana na maila z pytaniem o sugestie ktore wyslalam ale nie otrzymalam wiadomosci zwrotnej,w zwiazku z tym nic takiego nie podpisalismy.

Powrót