Dlaczego sąd mnie prześladuje?

• Autor wątku Autor wątku hammer52
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
hammer52

hammer52

Użytkownik
Odpowiedzi
187
Notariusz sporządził protokól przyjęcia oświadczenia o odrzuceniu spadku. Został on przesłany do sądu, a mimo to sąd wzywa mnie do stawiennictwa.Przed sądem powiem to samo co u notariusza. Straciłm u notariusza pieniądze i musiłem zapłacić za akt zgonu. Czy to znaczy, że akt notariusza jest bez znaczenia? Do sądu muszę jechać ponad 400 km. To są jakieś kpiny!

Nie jest bez znaczenia i jest jednocześnie (jeśli nie został zachowany termin - notariuszowi można nakłamać co do terminu, bo on tego nie bada). A do sądu zostałeś wezwany zapewne w celu złożenia oświadczenia (więc nie powiesz tego samego co u notariusza), chociażby o tym czy masz dzieci, które by dziedziczyły w dalszej kolejności.

hammer52 napisał:
Notariusz sporządził protokól przyjęcia oświadczenia o odrzuceniu spadku. Został on przesłany do sądu, a mimo to sąd wzywa mnie do stawiennictwa.Przed sądem powiem to samo co u notariusza. Straciłm u notariusza pieniądze i musiłem zapłacić za akt zgonu. Czy to znaczy, że akt notariusza jest bez znaczenia? Do sądu muszę jechać ponad 400 km. To są jakieś kpiny!
Zacytuj to wezwanie. Gdyby chodziło tylko o podanie adresów zstępnych, to nie było by wezwania do osobistego stawiennictwa. Może być też tak, że wszyscy odrzucili spadek, a jakiś bank, czy inny wierzyciel założył sprawę o stwierdzenie nabycia spadku, a ktoś musi złożyć zapewnienie spadkowe...

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

Powrót