A
AureliaMG
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Jestem teraz w drugiej klasie czteroletniego liceum i myślę nad pójściem na prawo. Mam kilka pytań i liczę, że pomogą mi one w podjęciu decyzji. (Nie musicie odpowiadać na wszystkie, każda informacja z wnętrza prawniczego świata jest dla mnie niezwykle cenna).
1. Dlaczego zdecydowaliście się na ten kierunek?
2. Który dział prawa (przepraszam za wszelką niepoprawną terminologię) najbardziej wam się spodobał i dlaczego?
3. Słyszałam opinię paru ludzi, że na prawie koligacje rodzinne liczą się przede wszystkim. Czy to prawda?
4. W jaki sposób mogłabym zacząć uczyć się prawa sama? Czy moglibyście polecić mi jakąś książkę, od której mogłabym zacząć? Chodzi mi o próbkę tego, co będę robić na studiach.
5. O co chodzi z aplikacjami?
6. Czy na pierwszy staż trzeba poczekać do ukończenia studiów, czy może da się zrobić coś w trakcie?
7. Które przedmioty szkolne rzeczywiście okażą się przydatne później?
8. Co najlepiej zdawać na maturze? (Myślę przede wszystkim o Warszawie)
1. Dlaczego zdecydowaliście się na ten kierunek?
2. Który dział prawa (przepraszam za wszelką niepoprawną terminologię) najbardziej wam się spodobał i dlaczego?
3. Słyszałam opinię paru ludzi, że na prawie koligacje rodzinne liczą się przede wszystkim. Czy to prawda?
4. W jaki sposób mogłabym zacząć uczyć się prawa sama? Czy moglibyście polecić mi jakąś książkę, od której mogłabym zacząć? Chodzi mi o próbkę tego, co będę robić na studiach.
5. O co chodzi z aplikacjami?
6. Czy na pierwszy staż trzeba poczekać do ukończenia studiów, czy może da się zrobić coś w trakcie?
7. Które przedmioty szkolne rzeczywiście okażą się przydatne później?
8. Co najlepiej zdawać na maturze? (Myślę przede wszystkim o Warszawie)