Dlaczego ?

• Autor wątku Autor wątku macjon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

macjon

Użytkownik
Odpowiedzi
77
Dlaczego Matka Madzi chodzi wolno ? dlaczego prezes z kilkoma wyrokami znanej ostatnio spółki finansowej orżnał ludzi na kilkadziesiąt milionów zl i śmieje się w twarz wszystkim i żaden prawnik , prokurator ani sąd nie jest mu w stanie nic zrobić ? dlaczego ? dlaczego policja ściga nastolatka który umiescił w sieci grę wartą 60zl ? dlaczego 7 strażników miejskich zabiera towar wart mniej niż 100zl biednej staruszce która handluje nim nie wadząc nikomu ? dlaczego ?
Odnoszę wrażenie , że albo żyjemy w państwie absurdu . Albo polskie prawo jest więcej niż chore. Jedyne spostrzeżenia na podstawie tych wydarzeń to to, iż by w Polsce czegoś się dorobić trzeba kłamać, oszukiwac wszystkich, dbać tylko o swoje. I nic nie robić sobie z innych ludzi i z prawa , bo ono jest po to by karać szprotki a rekiny zawszę będą pływały wolno :mad:

To ja też się wyżalę:
Dlaczego państwo do tej pory nie rozprawiło się z wszystkimi cwaniakami, którzy sprzedają parówki cielęce bez grama wołowiny (za to z przyprawą do mięsa wołowego), pasztety i parówki drobiowe, których "drobiowość" ogranicza się do momu (kupry, grzebienie, szpik kostny), margaryny z prawdziwym masłem i śmietanką (0.1% masła i 0.5% śmietanki) oraz soki owocowe 100% świeżego smaku. ?
:mad:

argoss70 napisał:
To ja też się wyżalę:
Dlaczego państwo do tej pory nie rozprawiło się z wszystkimi cwaniakami, którzy sprzedają parówki cielęce bez grama wołowiny (za to z przyprawą do mięsa wołowego), pasztety i parówki drobiowe, których "drobiowość" ogranicza się do momu (kupry, grzebienie, szpik kostny), margaryny z prawdziwym masłem i śmietanką (0.1% masła i 0.5% śmietanki) oraz soki owocowe 100% świeżego smaku. ?
:mad:

Od wartości mięsa w parówce życia nikt nie stracił.
Porównywanie śmierci dziecka do parówki - pozwól że to przemilczę. Tak samo kiedy ludzie potracili cały dorobek życia - to trochę więcej niż opakowanie parówek. Porównanie nie na miejscu - od tego masz inspekcję sanitarną i handlową.
Proszę o bardziej przemyślane opinie i spostrzeżania co do sytuacji prawne w Polsce.
W chwili obecnej uważam, że na początku każdej ustawy polskiej powinien być Punkt 1 :
" Wykładni prawa dokonywujemy na korzyść bądź niekorzyść osoby względem której ono się tyczy na podstawie statusu społecznego i sytuacji finansowej zainteresowanego "

macjon napisał:
Dlaczego Matka Madzi chodzi wolno ?

A dlaczego wobec wielu innych podejrzanych lub oskarżonych stosuje się inne środki zapobiegawcze niż pozbawienie wolności lub wręcz się żadnych nie stosuje?
Dlaczego według Ciebie "siedzieć" ma ktoś tylko dlatego, że zainteresowała się nim opinia publiczna?

Na koniec - dlaczego napisałeś "matka" wielką literą?

Zamykam, nie będziemy wyręczać sądów.
Reklamacje prosimy kierować na Wiejską w Warszawie.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót