Dług do TaxCare

• Autor wątku Autor wątku polkost
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

polkost

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,
miałem przykre doświadczenia z obsługą księgową w firmie Tax Care. Zrezygnowałem po jakimś czasie z ich usług gdyż świadczyli usługi bardzo kiepsko i pod koniec próbowałem odzyskać dokumenty firmy(działalność gospodarcza) przez 1,5 mies od nich, bo odsyłali za każdym razem do innego oddziału w innym terminie. Oddałem dokumenty innej księgowej której musiałem zapłacić 1500zł za sprostowanie całej księgowości (korekty) i niemal nie dostałem mandatów od skarbówki za złożone dokumenty bardzo po terminie.
Nie zapłaciłem zaległe FV od TaxCare. Otrzymałem wezwanie do zapłaty od pośrednika. Firmę swoją zawiesiłem w maju 2015,a w sierpniu 2016 zlikwidowałem, po miesiącu dostałem wezwanie.

Nie chcę płacić za FV od firmy która świadczyła usługi tak że musiałem dopłacić za korekty 1500zł i teraz jeszcze po likwidacji ponad 2000zł. Rozumiem że jest umowa i trzeba płacić za usługi, ale czy istnieje w przypadku świadczenia tak kiepskich usług jakoś nie płacić tego? Tu nawet chodzi nie o pieniądze, tylko o sam fakt "kasowania" za coś co trudno nazwać usługą.

Powrót