G
gorza
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam, ok 13 lat temu zalozylem firme I wzialem telefony na umowe z sieci Orange. Firma niestety nie odniosla sukcesu I po kilku latach ja zamknalem. Siec wysylala listy z ponagleniami do splaty zaleglych rachunkow ale po kilku miesiacach ucichli. Teraz, po 13 latach od podpisania umowy o telefony I wielu latach ciszy w eterze, napisala do mnie firma windykacyjna z oferta splaty dlugu.
Pytanie, czy sprawa jest juz przedawniona? Co powinienem robic w tej sytuacji? List zostal wyslany pod adres rodzicow, gdzie firma byla zarejestrowana a sam mieszkam za granica juz dlugi czas. niestety czlonek rodziny nie odmowil przyjecia listu lub tez nie odeslal do nadawcy, nie wiem czy to nie skomplikuje sprawy.
Za wszelkie porady z gory dziekuje.
Pytanie, czy sprawa jest juz przedawniona? Co powinienem robic w tej sytuacji? List zostal wyslany pod adres rodzicow, gdzie firma byla zarejestrowana a sam mieszkam za granica juz dlugi czas. niestety czlonek rodziny nie odmowil przyjecia listu lub tez nie odeslal do nadawcy, nie wiem czy to nie skomplikuje sprawy.
Za wszelkie porady z gory dziekuje.