K
koteczka18
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam. Mieszkam w starym bloku 5cio rodzinnym. Jestem członkiem wspólnoty mieszkaniowej. W moim bloku mieszka alkoholik ktory od wielu Lat nie płaci za mieszkanie czyli za wodę i śmieci też nie wspomnę o funduszu remontowym. Jest właścicielem mieszkania. W zeszłym roku sprawa trafiła do sądu w styczniu. Dlug wynosi okolo 30 tys. Od tego czasu mieszkanie jest przytulkiem zuli z okolicy. Na klatce śmierdzi. Kreca sie pijaki. Ja mieszkam sama z córka i strach wyjsc na klatkę. Jak długo trwa wyrzucanie talich osob? Czy jako właściciel mieszkania moge sie dowiedzieć co dalej ze sprawą uporczywego sąsiada. Teraz sie okazalo ze sam włączył sobie odcięta wode i korzysta z pradu z klatki schodowej. Caly czas śmieci i woda jest opłacana przez nas. Czuje ze to niesprawiedliwe ze tak długo trwa ta sprawa. Czy mogę jakos dowiedzieć się jaki komornik stoi nad nim? Boje sie ze zaraz przyjdzie zima i znowu mu sie upiecze. Prosze o rady oraz wyrazenie opinii czy tak przedłużająca sie eksmisja to normalne?