Dług odziedziczony po rodzicach.

• Autor wątku Autor wątku Koroson
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Koroson

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam pytanie , odziedziczyłam dług po rodzicach za mieszkanie ( oni dalej żyją ) jest to 12,000 zł plus odsetki wychodzi nie całe 25,000 , zarabiam miesięcznie 1,300 zł nie stać mnie na utrzymanie mieszkania i życie by to spłacać ( obecne opłaty to 1800 na dwie osoby bez wyżywienia ) Komornik aktualnie ma prawo zabrać całą moją wypłatę bo jeszcze pracuję na umowie zlecenie , nie jestem w stanie sobie sama z tym poradzić , czy mogłabym uzyskać jakąś poradę ? Na prawdę jest mi już ciężko a będzie gorzej wolę to jakoś inaczej załatwić niż nie mieć środków do życia :)

Koroson napisał:
odziedziczyłam dług po rodzicach za mieszkanie ( oni dalej żyją )
Polecam poczytać forum, potem zadaj pytanie ponownie :)

nie rozumiem odpowiedzi ? czy coś nie tak ? dług jest przekazany na mnie bo rodzice nie są w stanie płacić i jak mam się tym zająć nie mogę stracić całej wypłaty by nie mieć za co żyć :)

Koroson napisał:
nie rozumiem odpowiedzi ? czy coś nie tak ? dług jest przekazany na mnie bo rodzice nie są w stanie płacić i jak mam się tym zająć nie mogę stracić całej wypłaty by nie mieć za co żyć :)

Przecież dostałaś link w 2 poście, do tematów o zajęciu wierzytelności.
W czym problem - trzeba czytać

ej ale nie każdy ma czas siedzieć przy kompie i czytać ! chciałam odpowiedzi dostałam link i nic konkretnego tam nie ma :) chyba jednak lepiej za razem spłacić wszystko niż nie mieć nic ! :)

Koroson napisał:
ej ale nie każdy ma czas siedzieć przy kompie
Więc idź do prawnika, zapłacisz, nie musisz nic czytać, poświęcać czasu ponad miarę.

Powrót