Dług Orange

• Autor wątku Autor wątku 10:45
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
1

10:45

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam
Jestem nowym urzytkownikiem i mam problemy z poruszniem się na forum ,wobec czego proszę o wybaczenie jeżeli powieliłem temat który już istnieje i proszę o przeniesie go w odpowiednie miejsce.
Drodzy Państwo w w grudniu 2007 roku operator sieci Orange wypowiedział mi umowe za niepłacenie abonamentu i nałożył umowną karę z czego wynika kwota około 4000 tyś zł, dług sprzedał firmie windykacyjnej która skierowałą sprawę do sądu, sąd do komornika. Niedawno dostałem od komormika pismo w którym napisał iż sprawę postanawia umorzyć.Dziś skontaktowałęm się telefoniczne i firmą windykacyjną z nadzieją że mogę się jakoś z nimi ułożyć i dogadać na spłatę długu,ale znajomy powiedział że miał podobną sytuację i że dług jest przeterminowany i że mogę złożyć pismo w tej sprawie do sądu .Czy moja dzisiejsza rozmowa tel.(podobno są nagrywane) nie spowodowalła że z wniosku o przedawnienie nici ? Bardzo proszę o pilną odpowiedź.
Pozdrawiam
Łukasz

Jest już dawno za późno na powoływanie się na przedawnienie, to można zrobić zanim zapadnie ostateczny wyrok w sądzie, teraz może wierzyciel ścigać Cię do końca życia, wystarczy raz na 10 lat złożyć wniosek o wznowienie egzekucji u komornika.

Ok dzieki za odp

Witam, mamy z mężem podobny problem z orange. 6 lat temu skończyła się umowa z orange i nie była przez męża przedłużana. Rachunki były opłacane i nic nam nie było wiadomo o jakimś nie zapłaconym ?! W zeszłym roku przyszedł list z wezwaniem do zapłaty z firmy windykacyjnej. Próbowaliśmy ustalić skąd ten dług ale orange odsyłała do firmy wind, a windykacja do operatora. Dziś przyszedł list od komornika o zajęciu wynagrodzenia. Czy możemy coś jeszcze zrobić jak juz mamy komornika? Dziwi mnie fakt że komornik zajmuje wynagrodzenie kiedy my nie wiedzieliśmy ojakiejkolwiek sprawie i nie otrzymaliśmy wyrokuy sądowego . Co za prawo! 500 zł to niewielkie koszty ale w porównianiu z jakims rachunkiem ok. 120 zł to duże odsetki w czyjąś kieszeń za darmo. zastanawiam się czy rachunek nie uległ przedawniemiu :( Prosimy o radę i z góry dziękujemy z pomoc.
Aga i Tomasz

Numer akt sprawy znacie ? Zmieniliście miejsce zamieszkania ? Poczytaj temat o Presco.

Powrót