dług PKO/ULTIMO 2008r.

• Autor wątku Autor wątku pativiki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pativiki

Użytkownik
Odpowiedzi
200
Witam, chciałam zapytać o taką kwestię:
- w 2008r. podpisana pożyczka w PKO, z kartą, karta niespłacona, w zwiazku z czym w 2011r. ULTIMO drogą cesji przejęlo dlug. Teraz moje pytanie czy to się nie przedawniło ?

Chcą podpisać ze mną ugodę, ale mimo jej podpisania chca naliczać odsetki, i naliczone odsetki również mam zapłacić juz, a slyszałam, ze odsetki przedawniaja sie po 3 latach.

Pomozcie proszę poniewaz nie wiem jak się ustosunkowac do tej ugody w oogole.

Sprawa przedawniona, jeśli chodzi o dług, natomiast jak będziesz kombinować z ugodami do jeszcze doprowadzisz do tego że zrzekniesz się tego przedawnienia...

Dziękuję za odpowiedź. Proszę jednak o informację jak to się ma, jak ta sprawa jest już u komornika, a Ultimo zadzwonilo do mnie i przysłało taka ugodę. Jaka jest podstawa prawna przedawnienia i jak się bronić ? Proszę o pomoc w wyjściu z tej sytuacji.

Jak sprawa jest u Komornika to o przedawnieniu możesz raczej zapomnieć. Dowiedz się kiedy został wydany nakaz zapłaty, może jeszcze są jakieś szansę, choć wątpię. Dla pocieszenia, to i tak masz szczęscie, że zgodzili się na ugodę.

pativiki napisał:
jak ta sprawa jest już u komornika

Widzę że umknął Ci szczególik, zmieniający co nieco.... Dostałaś nakaz zapłaty? Kiedy był wystawiony? Chcesz pomocy podaj jakieś szczegóły...

Nie dostałam nic, kompletnie. Pismo od komornika to jest jedyne co dostalem i dowiedziałem się, że Ultimo przekazało sprawę do niego, i że dotyczy ona tego co wcześniej pisałam.

Ważne są terminy, kiedy dostałaś pismo od komornika?

No to pozamiatane, możesz próbować dogadać się z ultimo

Muszę dokładnie w domu sprawdzić kiedy to zostało odebrane, powiedz mi w czym rzzecz? ze mogę się odwolac jesli nie przekrocze jakiegos terminu ?

Generalnie masz 7 dni od dowiedzenia się o egzekucji na jakiś sensowny ruch. Jeśli ten termin upłynął to pozamiatane.

Powrót