Dług ściągany dwa razy

• Autor wątku Autor wątku Dłużnik2608
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dłużnik2608

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam mam problem, otóż, przyszedł do mnie list od komornika że mam dług w wysokości ok. 1300 zł (nie będziemy się zagłębiać w szczegóły bo to chyba nieistotne), ale list był nadany 9 września a doszedł do mnie 22. września, więc zadzwoniłem do nich aby się dowiedzieć ile tego długu mialem w tamym dniu - 1450 zł, z listu wynikało, że konto jest zajęte i ściągnęli z niego 700 zł. Ale logując się na BZWBK nic mi takiego sie nie wyświetliło, żadnej informacji o zajęciu ani o ściągnięciu pieniędzy, więc w ten sam dzien pojechałm do swojego banku, wcześniej dostałem pieniądze 1500 zł które wpłaciłem na swoje konto i następnie zrobiłem przelew elektroniczny na ich konto (nie używając druków które oni mi wysłali, ale wszystkie dane zostały poprawnie wpisane w swoje miejsca). Dzisiaj mamy 30 września a ja chciałem wypłacić pieniądze w bankomacie i nie mogę, więc drukuje sobie potwierdzenie jaki mam dostepne srodki na koncie - 1200 zł debetu. Także teraz mam pytania, czy to może być spowodowane tym, że mają bałagan i tego nie zaksięgowali, czy komornik nie dał im (bankowi) jeszcze inforamcji o tym, że dlug został spłacony i czy w ogóle odzyskam swoje pieniądze?

z góry dziękuje za odpowiedź

Ostatnia edycja:
Powrót