Dlug sprzedany do PROKURA Fundusz Sekurutyzacyjny..co dalej?

• Autor wątku Autor wątku katamaran36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

katamaran36

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Nie mam pojecia jak sie zabrac do ciagu dalszego mojej sprawy:!

Od 3 lat mam dlug w Lukas Banku ( dwie umowy), staralam sie o konsolidacje ale sie nie zgodzili. Nie splacalam dlugu bo nie mialam z czego. W 2011 roku mialam juz komornika z powodu tego dlugu ale tez nie wiele mogl zdzialac. W 2012 roku dokonano wpisu w ksiedze wieczystej mieszkania. Pisalam do banku proszac o mozliwosc "dogadania" sie w sprawie sprzedazy tego mieszkania i tym samym splaty dlugu. Bank w odpowiedzi powiadomil mnie iz jedna z umow zostala sprzedana Funduszowi (jak w tytule) druga nadal jest u komornika.
Nie wiem co mam teraz robic? Chce sorzedac mieszkanie i pozbyc sie dlugu ale wpisa na ksiedze wieczystej nie pozwala na to...Pomozcie jak sie dogadac z Funduszem..jak sie w ogole do tego zabrac....

katamaran36 napisał:
Wielokrotnie wyjaśnialiśmy na forum.

Sprzedaż licytacyjna nie jest korzystna dla dłużnika.
Można uzyskać pomoc finansową od rodziny, przyjaciół itp. - spłacić zadłużenie. A potem będzie można bez przeszkód sprzedać nieruchomość i rozliczyć się z pożyczkodawcą.

Problem w tym,ze z odsetkami ten dlug wynosi okolo 80 tys, nie mam od kogo pozyczyc takiej kwoty dlatego tez tylko sprzedaz mieszkania mnie ratuje...i..i nie wiem ...nie wiem co dalej

katamaran36 napisał:
tylko sprzedaz mieszkania mnie ratuje
Również było wyjaśniane wielokrotnie na forum.
Jest to możliwe w uzgodnieniu z wierzycielem i komornikiem.

Powrót