dlug w councilu

• Autor wątku Autor wątku zdesperowana25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zdesperowana25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
pomocy
mam duzy problem z niezaplaconym councilem prosze pomozcie bo juz nie wiem co zrobic wynajmowalam mieszkanie no i mialam placic council za pare miesiecy zaplacilam a potem tak wyszlo ze nie mialam za co placic bo czynsz byl duzy no i rachunki koszmarne wiec za council nie placilam teraz przeprowadzilam sie i moj stary landlord podal councilowi moj nowy adres no i przyszedl rachunek z councilu na 800£ ja narazie nie mialam kasy wiec nie placilam no i wczoraj przyszedl komornik ale mnie nie bylo w domu wiec zostawil list ze jutro przyjdzie rekwirowac rzeczy odrazu zadzwonilam do niego ze ja zaplace ale potrzebuje czasu albo ze moge placic na raty on mi na to ze mam 3 tygodnie zeby wplacic 650£ i ze to jest tylko polowa wiec sie go pytam polowa czego a on mi na to ze dlgu nie wiem jakim cudem z 800 polowa to 650 rozumiem ze procenty ale ze 400£
to juz przesada nie wiem co mam zrobic bo nie uzbieram w ciagu 3 tygodni takiej sumy nawet nie wiem do kogo moge sie zwrocic o rozlozenie tego na raty prosze o pomo

1. Pod zadnym pozorem nie wpuszczaj komornika do domu. Drzwi i okna trzymaj zamkniete, bo jest tzw. peaceful entrance. Jak tylko jego/jej noga przejdzie przez Twoj prog/parapet to on zaczyna prowadzic auto

2. Council tax zaleglosci to jest dlug priorytetowy - wiec nie ignoruj

3. wielu komornikow ma tzw. hardship section i jesli jestes w trudnej sytuacji, male dzieci itd - to powinni negocjowac inaczej.

4. skontaktuj sie z council tax recovery team i sprobuj sie z nimi dogadac. Ekipa w moim rejonie jest super jesli chodzi o takie sprawy. Moze i u ciebie beda ok. Warte proby

Powrót