Dług z TPSA - Kredyt inkasso - komornik - Przedawniony ?

• Autor wątku Autor wątku bloqers
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bloqers

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam
Przepraszam iz zaczynam podobny temat ale nie moge znalesc nic co mogło by chodz troche przypomniec moja sprawę :

Ok 3 dni temu dostałem pisno od komornika o wszczeciu egzekucji na poczet długu z Kredyt inkasso ..
Z tego co sie dowiedziałem od wierzyciela ( j/w ) jest to dług z TPSA za niezapłacone faktury z roku 2009 roku ... nie dostałem zadnego pisma od wierzyciela do tego czasu iz taki dług posiadam u nich w pismie od komornika jest napisane iz nakaz zapłaty jest z dnia 03-03-2010 SR w Lublinie XVI wydział cywilny zaopatrzony w klauzule wykonalnosci z dnia 19-05-2010 pozniej jest postanowienie sadu w/w z tego samego dnia dodam iz zaden nakaz nie trafił na moje miejsce zamieszkania ! nie wiedziałem o zadnym postepowaniu sadowym w mojej sprawie , komornik podobno próbował zassac mi wynagrodzenie w dniu 24-06-2011 roku ale umozył postepowanie ( nie wiem z jjakiej przyczyny )
No i teraz Wałbrzyski komornik sadowy wszczoł egzekucje ... zy mam prawo odwołac sie od tej egzekucji na prawo przedawnienia długu ?
Rozładam rece pierwszy raz mam doczynienia z prawem komorników ale kiedy zaczeły przychodzic mi dziwne długi pora cos z tym zrobic ...

PS
Wydaje mi sie ze komornik na działanie innego wierzyciela juz kiedys sciagnoł mi ten dług za TPSA ,a nie posiadam juz tych pism , czy pracodawc a ciagle pracuje w tej samej firmie ma prawo udostepnic mi te dane ?? tz informacje gdzie i komu potracał moje wynagrodzenie ?

pozdrawiam

czy nikt nie jest w stanie odpowiedziec mi na moje pytanie ? Bardzo prosze o odpowiedz

Powrót