H
helanin1232
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Witam wszystkich. Sprawe swoja przedstawię tak : podobnie w 2006 r mialem 3 numery w orange nie przypominam sobie abym te numery mial zostaly nie oplacane faktury za świadczenie uslug telekomunikacyjnych o ktorych nie mam zielonego pojecia. Orange sprzedało dlog do firmy windykacyjnej inkaso za 3540 i teraz najlepsze dlug kupili w sierpniu 2006 roku odrazu odpowiem nie dostalem zadnego pisma za potwierdzeniem odbioru a na liste do big wpisali mnie w czerwcu 2017 roku. Nadmienie ze raz na 6 miesiecy pobieram raport z bik i big i nic nie bylo za ostatni raport z bik placilem bo zalezalo mi na ocenie punktowej i wtedy zobaczylem ze mam do splaty dlug w firmie inkaso ktora go kupola w 2006 roku. Czy moge sie domagac usuniecia od Big wpisu dokonanego przez firme windykacyjna dlug na dzien dzisiejszy 7540 zl. Czy moge wystapic z pozwem do sądu o odszkodowanie od firmy za narazenie mnie za straty moralne i psychiczne gdyz zaczelem lapac depresje xe nie dostane kredytu hipotecznego na zakup domu. W dniu dzisiejszym ide ( mam zamiar ) do orange zlozyc oswiadczenie ze zadnych umów nie podpisywalem. Z firmą windykacyjna kontakt przez czat do niczego sie nie przyznalem jak również nie wyrazilem zadnej zgody na przetwarzanie moich danych osobowych. Bardzo proszę o pomoc co moge w tej sytuacji zrobić. Pierwsze pytanie dlaczego firma windykacyjna trzyma dlug prawie 11 lat ..czy ma prawo wpisać mnie do big łącznie z naliczeniem odsetek pomomo braku dostarczenia koredpondencji za potwierdzeniem odbioru. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i czekam na wasze pytania i odpowiedzi.
Ostatnia edycja: