dlug

• Autor wątku Autor wątku vasces
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
V

vasces

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Witam mam takie pytanie stracilem dom zabrala mi go rodzina poprzez sad teraz sobie naliczyli jakies 40 tys za bezumowne korzystanie z lokalu i teraz sprawa trafila do sadu i zostal powolany biegly aby wycenil za ile mozna bylo to wynajac sprawa trwala 4 lata i my mieszkalismy w tym domu az do czasu eksmisji i moje pytanie brzmi czy jezelli bede splacal po 100 zl to komornik moze cos sprzedac z mojego majatku tupu mieszkanie lub dzialke przeciez dlugu nie unikam i go splacam (brak jest zgdy na raty ze strony wierzyciela on chce dlug odrazu dodam jeszcze ze nie bylo nigdy umowy najmu)

niestety ale skoro masz majatek to komornik bedzie mial prawo egzekwowac dług do momentu jego calkowitej spłaty. fakt oddawania po 100zl nie bedzie miał znaczenia.

vasces napisał:
Witam mam takie pytanie stracilem dom zabrala mi go rodzina poprzez sad teraz sobie naliczyli jakies 40 tys za bezumowne korzystanie z lokalu i teraz sprawa trafila do sadu i zostal powolany biegly aby wycenil za ile mozna bylo to wynajac sprawa trwala 4 lata i my mieszkalismy w tym domu az do czasu eksmisji i moje pytanie brzmi czy jezelli bede splacal po 100 zl to komornik moze cos sprzedac z mojego majatku tupu mieszkanie lub dzialke przeciez dlugu nie unikam i go splacam (brak jest zgdy na raty ze strony wierzyciela on chce dlug odrazu dodam jeszcze ze nie bylo nigdy umowy najmu)

Tak, może.
Na przyszłość używaj PL znaków.

a jak mozna przedawnic ten dlug i czy mozna przerywac przedawnienie przez woerzyciela?

pytasz jak zrobic by wierzyciel nie otrzymal pieniedzy? takiej odpowiedzi tu nie otrzymasz. oddaj to co sie wierzycielowi nalezy i bedzie koniec sprawy.

jemu te pieniadze sie nie naleza moja mama zostala oszukana bo ten dom budowal dzidek i mialo byc na pol wszystko a jej brat ja oszukal wiec zrobie wszystko aby nie otrzymal tych pieniedzy wole je oddac na dom dziecka albo spalic

poczytaj moje inne tematy tytul zasiedzenie a wszystkiego sie dowiesz

Nie ma to znaczenia, jest tytuł wykonawczy i komornik będzie do skutku egzekwował.
Jeśli ktoś został oszukany to niech dochodzi swoich racji przed sądem.

jesli oczywiscie potrafi to udowodnic, bo sam fakt ze ktos kiedys 30 lat temu cos tam mowil..nie ma żadnego znaczenia.

nasze saddy to dzialaja aby zabrac czlowiekowi wszystko i doprowadzic do tragedi temat uwazam za zamkniety

vasces napisał:
nasze saddy to dzialaja aby zabrac czlowiekowi wszystko i doprowadzic do tragedi temat uwazam za zamkniety
No tak sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie...typowe.
Zamykam z innych względów.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót