Dług

• Autor wątku Autor wątku Monik85_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monik85_

Użytkownik
Odpowiedzi
100
Witam mam pytanie pewna osoba kupiła dla mnie ubrania za 200 zl przyslala mi je miałam jej oddać pieniążki ale tak jakos ją zwlekalam i bie oddałam pare dni temu ustalilan z nią że w przyszłym tygodniu wplace ale ona mówi że w poniedziałek idzie zgłosić oszustwo ja wpłaty dokonam we wtorek jak to będzie prawnie wyglądać jeśli ona zgłosi w poniedzialek ja wpłace we wtorek ? Mam wyrok z zawieszeniu

Odpowiem Ci tak. Idziesz do sklepu i kradniesz tabliczkę czekolady. Tydzień później postanawiasz ją jednak oddać. Idziesz do sklepu i czekoladę oddajesz. Kradzież miała miejsce czy nie?

Finister napisał:
Odpowiem Ci tak. Idziesz do sklepu i kradniesz tabliczkę czekolady. Tydzień później postanawiasz ją jednak oddać. Idziesz do sklepu i czekoladę oddajesz. Kradzież miała miejsce czy nie?

No ale ja nic nie ukradlam ona sama mi pocztą przysłała ubrania sama je kupiła dla mnie wiem ze mam u niej dług ale to podchodzi pod kradzież?

To był tylko przykład. Rozumiem, że Ty niczego nie chciałaś, a ona Ci na siłę kupiła, na siłę przysłała, a teraz jest jeszcze tak bezczelna, że żąda za to kasy?

Finister napisał:
To był tylko przykład. Rozumiem, że Ty niczego nie chciałaś, a ona Ci na siłę kupiła, na siłę przysłała, a teraz jest jeszcze tak bezczelna, że żąda za to kasy?

Chciałam żeby kupiła ale pisałam do niej by wysłała pobraniowo w innym czasie bo mam problemy finansowe a ona wyslala i tak ta drugi dzień i napisała że mam jej po prostu wpłacić na konto jak już będę mieć .. Ale na szczęście dogadalam się z nią i poczeka killa dni jeszcze

Powrót