długi a wyjazd za granice

• Autor wątku Autor wątku thegame82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

thegame82

Użytkownik
Odpowiedzi
48
witam serdecznie.
chciałbym zapytac czy jakakolwiek firma windykacyjna lub komornik moga mnie znalezc jesli pracuje i uzyskuje dochody za granica ?
oraz 2 pytanie jak wyglada sprawa z przedawnieniem długu : kredytu bankowego ?
dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam :)

Jezeli bedziesz za granica pracowal legalnie to sa sposoby by cie tam scigac. (W UE. bo w jakis chinach czy stanach to juz trudniej)
Wszystko zalezy od wysokosci dlugu i na ile bedzie sie komus chcialo ;)
Co do przedawnienai to zalezy czy sprawa wygladuje w sadzie czy nie.

długu mam 80.000 pln
przerobiłem juz kilku komornikow i sprawy byłu juz w sadzie celem wydania nakazu,chyba bte tak to sie nazywa.
pozdrawiam

A nie rozliczasz się w polskim US? To jeden ze sposobów....
A drugi to ETE Europejski Tytuł Egzekucyjny.
Trzeci, to odpowiedniki polskich instytucji takich jak Urzędy Skarbowe, Urzędy Pracy, Mopsy, Zusy i t. d.
Cztery. W Unii mamy prawo wspólne dla krajów członkowskich...
Nie licz na szybkie przedawnienie. Jeżeli zostanie wystawiony BTE i bank uzyska klauzule to komornik będzie wykonywał czynności egzekucyjne długie lata. (przedawnienie art 118kc)

nie rozliczam sie w polskim US.
co do komornika to juz miałem nie raz odstapienie od czynnosci egzekucji z wynagrodzenia, poniewaz nie osiagam dochodow, czyli nie jestem zatrudniony.

Każdy dobry czas, kiedyś się kończy. Mądry wierzyciel nie odpuści. Znaczna kwota.

więc co w takiej sytuacji robic ?
pozdrawiam

czy pojscie do wojska to dobry pomysł, gdyz słyszałem ze 'wstrzymuje to' kredyty ?\
pozdrawiam

więc jakie rozwiązania sugerujecie w takiej sytuacji ? oczywiście najlepszym byłaby spłata ale są napewno jeszcze inne opcje.
pozdrawiam

bank tak szybko nie odpusci- jesli w ogole.jeszcze prawo nie siega w Anglii ale to sie juz konczy z rokiem 2012 gdyz wejdzie tez Anglia do strefy szengen.pozdr

Powrót