Długi.info

• Autor wątku Autor wątku Marciik0722
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marciik0722

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Firma creamfinanse (Lendon) wystawiła mój dlug na stronie [www] są tam podane moje dane (imię i nazwisko, adres, ile zadłużenia w jakiej firmie i jak dlugo) .
Ostatnio odbyła się rozprawa sądowa odnośnie tego długu i sąd oddalił ich wniosek o zapłatę tego długo. Rozumiem to tak że w świetle prawa dług nie istnieje. Złożyłam sprzeciw na stronie długi.info przesyłając im skan pisma sądowego jednak wierzyciel odrzucił go i nadal wszystkie dane widnieją na ich stronie?
Czy po decyzji sądu nadal mają do tego prawo ?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Marciik0722 napisał:
Ostatnio odbyła się rozprawa sądowa odnośnie tego długu i sąd oddalił ich wniosek o zapłatę tego długo.
sąd umorzył postępowanie czy został wydany wyrok oddalający pozew w całości?

robinson21 napisał:
sąd umorzył postępowanie czy został wydany wyrok oddalający pozew w całości?

W wyroku sądu napisane jest, że po rozpoznaniu sprawy z powództwa tej firmy przeciwko mnie o zapłatę oddala powództwo.tylko tyle więc nie wiem czy firma ma nadal prawo wystawiać to na tej stronie skoro z punktu prawnego dług nie istnieje ( chyba że ja źle odbieram ten wyrok )

Oddalone powództwo = długu nie ma. Napisz i pismo o usunięcie. A jak nie pomoże, to musisz walczyć.

digiton napisał:
Oddalone powództwo = długu nie ma. Napisz i pismo o usunięcie. A jak nie pomoże, to musisz walczyć.

Dzięki serdeczne za podpowiedź ;)

Powrót