długi męza

• Autor wątku Autor wątku tynkula
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tynkula

Użytkownik
Odpowiedzi
165
mój maz przebywa w Areszczie Śledczym, zostawił trochę długów. Nie wiem które z nich będe musiała spłacać za niego. Ze domowe rachunki to oczywiste, ale co z jego prywatną komórką? A co z karą za przejazd bez biletu?

cześc tynkula, no wiec z tymi długami jest tak, że jeśli masz z nim wspólnote majątkową, to niestety wszystkie, poza kosztami sądowymi i tymi zasądzonymi mu z tytułu popełnionych przestępstw. Nie wygląda to w takim przypadku różowo. Jesli pracujesz, mogą ci za jego długi wejść na pensję, zwłaszcza jeśli np. czegoś nie spłacił a ty jako żona żyrowałaś. Mam nadziejeę, że nie ma tego dużo :(

Szczescie ze Twoj maz przebywa w areszcie sledczym bo by mogl narobic jeszcze wiecej dlugow,ale proponuje i tak zrobic rozdzielnosc majatkowa!

Oj dwandzia, Dwandzia, chyba lepiej nie szafowac określeniami w stylu "szczęście, że twój mąż przebywa w areszcie". Nie wiesz o czym mówisz i obyś nigdy nie wiedziała.
A co do rozdzielności, to niestety będzie obowiązywała dopiero od momentu ustanowienia, więc na istniejące długi nie pomoże. W dodatku jeśli macie jakiś wspólny majątek (np. mieszkanie) to trzeba go odrębnie (niezależnie od rozdzielnosci) podzielić sądownie.
Pozdrawiam Tynkula i oby jak najmniej takich "szczęść" i takich "mądrych" komentarzy.

Tylko jak ktos nie ma pieniedzy to ciekawa jestem za co zrobi podzial majatku???Bo to troche kosztuje!!!A nikt nie zwolni nikogo z kosztow rzeczoznawcy,no chyba ze sie dogadacie!

Jeżeli po 20.01.2005 roku sa dlugi a ty nie wyraźłaś zgody na zawarcie jakiejkolwiek umowy (np z telefonia komorkowa) to jesteś bezpieczna.Gorzej gdy przed tą datą wtedy twoja zgoda nie była potrzebna.

Powrót