długi męża

• Autor wątku Autor wątku 0monika0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
0

0monika0

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Jestem mężatką od 20 lat.Wyszłam za mąż jako nieletnia. Mąż prowadził przez cały czas działalość gospodarczą. Od 10lat firma podupadała, mąż pił, zaciagał długi itp. Mamy rozdzielność od 2003roku. Miałam przyznane alimenty na dzieci. Musieliśmy sprzedać wspólne mieszkanie, zamieszkaliśmy osobno. Męża ścigali dłużnicy. Mąz nie płacił mi alimentów, bardzo ciężko chorował, nie pracował. Właściwie był na moim utrzymaniu.Cały czas nie zamykal dzialności. Ja w tym czasie wziełam kredyt i kupiłam mieszkanie. Mąż pomieszkuje ostatnio u mnie Terez okazało się że ma zaległości w zusie za siebie i pracowników(prawdopodobnie duże kwoty) z czasu przed rodzielnością. Wystąpił o umorzenie zaległości z powodu stanu zdrowia. Nie posiada żadnego majatku, ani dochodów. Ja natomiast mam pracę. Boje się, że jak nie będzie wypłacalny to długi spadną na mnie. JAk można sie bronić? CZy pomoże tu sepracja lub rozwód? Czy to prawda, że żona odpowiada za męża dlugi tylko przez trzy lata po rozwodzie? Co z odpowiedzialnością dzieci?

Powrót