Długi- osobiste wstawiennictwo na rozprawę

• Autor wątku Autor wątku ciabatta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

ciabatta

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam wszystkich proszę o radę.

Sytuacja wygląda następująco dnia 2009 roku przestałem spłacać kredyty z powodu braku pieniędzy i działalności jednoosobowej która upadła. W 2010 -06 został wysłany tytuł egzekucyjny do komornika. Komornik z braku mojego majątku umorzył postępowanie. Wykupiła dług firma windykacyjna która dnia 04-10-2013 pozwała mnie do sądu.

Moje pytanie brzmi dlaczego obowiązkowo muszę się wstawić w sądzie ?? Skoro sprawa jest o ten sam dług. Po drugie mam jakąś linię obrony. Do dnia dzisiejszego żyję na garnuszku rodziny i nie stać mnie na spłaty.

Przez trzy lata wcinania "garnuszka" Ci się nie polepszyło? Przeczytaj pouczenia na wezwaniu....będziesz robił uniki. Sąd wlepi Ci grzywnę.
Najlepszą linią "Obrony" jest rozpoczęcie spłaty zobowiązania

Tak polepszyło najniższa krajowa plus długi w skarbówce to się polepszyło. Nie jestem w stanie spłacać to dlatego sąd mnie wzywa chce sprawdzić to chętnie pokaże mu co mi zostało.

Po co się wypowiadasz jak niedojrzały gówniarz. Skoro nie umiesz udzielić odp. nie udzielaj się i nie rób z siebie błazna

Ostatnia edycja:
Nie rozróżniasz sarkazmu, od błaznowania....Odpowiedz dostałeś post nr 2.

Rozumiem czyli będzie mnie wypytywał jak to mi się nie polepszyło przez trzy lata itp. Myślałem że coś innego, jedna nie jest to przyjemne przedstawię zadłużenie w skarbówce i tyle wystarczy ? Ogólnie mam więcej długów niż te kredytów i komorników. Tak więc nie mam możliwości tego spłacać. Słyszałem że ponoć po trzech ladach dług się przedawnia tzn że w sądzie nic się nie wskóra itp

ciabatta napisał:
Słyszałem że ponoć po trzech ladach dług się przedawnia tzn że w sądzie nic się nie wskóra itp

Wszystko zależy za co te długi i jak to wcześniej wyglądało, na jakiej podstawie nakaz zapłaty, ale raczej będzie to 10 letni okres

BlackDevil napisał:
raczej będzie to 10 letni okres
Na pewno - od ostatniej czynności komorniczej, sądowej. I bieg przedawnienia może być przerwany i kolejna dyszka....

korf napisał:
Na pewno - od ostatniej czynności komorniczej, sądowej. I bieg przedawnienia może być przerwany i kolejna dyszka....
albo trójka - bo nie wiadomo co to bylo, może BTE? po drugie może uda mu się podważyć zasadnosć roszczenia ze strony windykacji (np. brak umowy itd)?

Powrót