długi teściów , komornik i wyposażenie mieszkania spółdzielczego

• Autor wątku Autor wątku niedoinformowana2326
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niedoinformowana2326

Użytkownik
Odpowiedzi
79
mieszkamy w spółdzielczym mieszkaniu moich teściów którzy mają duże długi w bankach których nie są w stanie spłacać

teście wyprowadzili sie korzystając ze służebności, czy w razie jak przyjdzie komornik a przyszło ostanio pismo ze ma przejsc , chociaż przez 5 lat żadnego z nich nie było bo teśc jest niewypłacalny

1 ) czy musze go wpuścić do mieszkania gdzie najemcą jest mój teśc ?

2 ) czy musze powiedziec ze w obecnej chwili nie zamieszkują w tym mieszkaniu

3) czy jak powiem ze mieszkają a nie ma ich w tej chwili czy moge wskazać ze nie posiadają nic swojego tutaj ze wszystkie sprzety jakie w mieszkaniu są należa do mnie ?

4) jesli musze pwoiedziec ze nie mieszkają to czy musze powiedziec gdzie sie znajduja ?

5_)czy komornik moze zabrac cos z tego domu pomimo tego ze wszystkie rzeczy znajdujące się w nim należą do mnie i do mojego meża( syna najemcy)

6)
czy na dzień dzisiejszy mój mąż moze zrzec sie tego długu na przyszłość gdy rodzice umrą zachowując mieszkanie spóldzielcze

Dziękuje z góry za odpowiedzi

Pani musi wpuscić komornika do mieszkania i powiedzieć mu gdzie teść obecnie mieszka. Jeżeli komornik bedzie chciał zająć sprzęty ma do tego prawo pani musi przedstwić rachunki że te rzeczy nie należą do teścia najlepiej imienne, mieszkanie społdzielcze nie podlega zajęciu komorniczemu

_Kinia_ napisał:
Pani musi wpuscić komornika do mieszkania i powiedzieć mu gdzie teść obecnie mieszka. Jeżeli komornik bedzie chciał zająć sprzęty ma do tego prawo pani musi przedstwić rachunki że te rzeczy nie należą do teścia najlepiej imienne, mieszkanie społdzielcze nie podlega zajęciu komorniczemu

no ale jak mam przedstawić rachunki np za telwizory i meble skoro był ykupione za gotówke ? lodówka pralka powiedzmy były brane na kredyt , to jakies tam archiwum na koncie mam że opłacałam ale reszta przeceiż jest moja całkiem , oni nic do tego nie mają

Powrót