Długi w Anglii, powrót do Polski

• Autor wątku Autor wątku brunetka844
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

brunetka844

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, prosze o porade w nastepujacej sprawie.
Mieszkalam w Anglii 3 lata, wynajmowalam pokoj przez caly ten okres w jednym miejscu. Mieszkalam razem z wlascicielka domu. Z przyczyn zdrowotnych musialam wrocic do kraju. W Anglii pozostal mi dosc duzy dlug, mam jedna pozyczke, i pare kart kredytowych. Poniewaz obecnie nie zarabiam, zaczely sie trudnosci w ich splacaniu. I tu moje pytanie, wiem ze banki beda wysylac listy (jesli juz tego nie robia) na moj angielski adres.
Czy jezeli nie beda mogli sciagnac odemnie dlugu, moga w jakikolwiek sposob zagrozic wlascicielce domu? Pozyczka byla bez zabezpieczenia, nie wiem jak wyglada sprawa z kartami kredytowymi. Chcialabym wiedziec czy podczas mojej nie obecnosci moga doczepic sie do niej, jako do wlascicielki domu?
Z gory dziekuje za informacje

jezeli zaczna przychodzic listy do Ciebie powinna je odsylac z adnotacja na kopercie ze taka osoba tutaj nie mieszka. Dlugi sa na Ciebie a nie na nia

No wlasnie a co bedzie sie dzialo gdy banki beda dostawac takie listy spowrotem? Czy beda mnie szukac w polsce? Odnosnie mojego poprzedniego pytania, to wlasnie dlugi sa moje, ale zastanawiam sie czy windykatorzy moga zajac jej auto, lub jej majatek (tego sie boje) jesli ja nie bede w stanie splacic tych dlugow..a nie bede, i trzecie pytanie co najlepiej zrobic w tej sytuacji? Oglosic sie bankrutem?

-Zapewne maja Twoj polski adres - to wszystko zalezy od wysokosci zadluzenia.
- Nie, nie moga,
- Zeby oglosic sie bankrutem musisz byc tu na miejscu i po ogloszeniu tez przez jakis czas nie mozesz oposcic uk,

Witam!
Mam pytanie do Brunetka!?
Jak spłacasz im swoje długi?
JAk obecnie wygląda Twoja sprawa zadłużenia?

czy tkos sie orietuje jak wyglada sprawa z debetami zaciagnietymi na kartah kredytowych..??W uk OCZYWISCIE

co można zrobić gdy abonament telefoniczny był przez pomyłkę na inne nazwisko a teraz jest ten numer zadłużony można jakoś przepisać to zadłużenie na prawdziwego użytkownika?

Eliss napisał:
jezeli zaczna przychodzic listy do Ciebie powinna je odsylac z adnotacja na kopercie ze taka osoba tutaj nie mieszka. Dlugi sa na Ciebie a nie na nia

Co nie zmienia faktu, że zadłużenie jest na adres... i to robi z właścicielki mieszkania i kogo kolwiek, klienta wysokiego zagrożenia.

Co nawet może spowodować zamknięcie ich konta, nie przyznanie pożyczki, karty kredytowaje lub Direct debit.

Ja dwa razy byłem w UK i za każdym razem wyjeżdżałem z długami, około 8 tyś funtów, mineło 7 lat od pierwszych zadłużeń i od ostatnich jakieś 3 lata, od 3 lat mieszkam w polsce i nic nikt nie słyszał z UK, żadnego listu ani nic. także Cię uspokoję: nic Ci nie grozi za to w Polsce, w UK też Ci nic nie grozi, żaden windykator ani nic. Po prostu nie dostaniesz w UK więcej kredytu ani telefonu na abonament. Nic oprócz przysyłania listów nie zrobią jakbyś tam wróciła. Jedyne długi które trzeba spłacać to są mandaty i sądowe kary, to to na pewno ściągną z Was jeśli będziecie pracować nie na czarno. Wiem jedynie ze ścigają za długi w Polsce jeśli dług jest spory, tzn coś około 15 tyś funtów i wzwyż, dopiero wtedy im się opłaca to. Pozdrawiam.

Andrzejek1986 napisał:
Ja dwa razy byłem w UK i za każdym razem wyjeżdżałem z długami, około 8 tyś funtów,
Widze ze niezly przekretas z ciebie, warto aby ktos zainteresowal sie w koncu Twoja osoba....

Dzieki takim przykladom, uczciwi pracujacy na wyspie i starajacy sie o cokolwiek, maja ciezej, tak wiec prosze cie, zastanow sie po ktorej stronie jestes: uczciwosc i sprawiedliwosc, czy raczej nieuczciwosc i przestepstwo?

Badz obiektywny, nie znasz sprawy i obrazasz w ten sposob ludzi, takie opinie nadaja sie na forum dla przekupek wiejskich. Zasmiecasz to forum trollowaniem :!:

Cześć, wynajmowałem dom z bratem, 7 lat temu wróciłem do PL. on wyprowadzając się listopada 2025 czyli 8 miesięcy temu nie zamknął tematów z rachuunkami czyli woda, śmieci i prąd, gaz, rachunki się naliczają a wsszystko stoi na mnie czy mobgą być jakiieś problemy z tego?

Powrót