Długi w t-mobile

• Autor wątku Autor wątku qwerty505
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

qwerty505

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Abonament zawarty na mnie bez mojej zgody

Witam, na początek chciałbym byście mnie nie oceniali,bo każdy uczy się na własnych błędach.

W wrzesniu 2012r wziełem w Orange neostradę na dwa lata (wszystko spłaconę nawet szybciej niż przewidziano w umowię)
Gdy zapłaciłem dwa rachunki ,to wziełem ojcu telefon na abonament w Orange (online) który otrzymałem bez problemu.W sierpniu 2013 mój ojciec zamówił na mnie bez mojej wiedzy kolejny telefon o którym ja nie wiedziałem ,i odebrał też bez mojej zgody jednocześnie przestał płacić pierwszy telefon. Miej więcej w tym czasie JA myśląc ,że mam tylko opłacaną regularnie neostradę i pierwszy telefon wziełem dla siebie telefon w T-mobile i niestety świadomnie go nie spłaciłem i wyjechałem za granicę.Teraz dzwoniłem do Polski i otrzymuje pisma z sądu ,ale tylko z T-mobile. Chciałbym się was zapytać:
1.Jak to wygląda ze strony Orange? I czy oni nie przysyłają pism?
2.Co mogę zrobić z tym drugim telefonem.Ja go nie podpisywałem.
3.Kolejną rzeczą jest Krajowy Rejestr Długów/BIG na którym się zalogowałem i mam JEDNĄ opinie niegatywną ze strony T-mobile w wysokości 1200zł. Czy to jest maksymalny dług po którym dadzą mi spokój?
3.Czy mogę się skontaktować z Orange poprzez E-mail i dowiedzieć się o kwotę długu ,czy lepiej nic nie pisać dopóki jest cisza.
4.Obecnie jestem wymeldowany . Gdy się zamelduję na nowy adres po jakim czasie mnie znajdą na nowym adresie?

Ostatnia edycja:
1. Co ja wygląda? My nie mamy wglądu do twojej skrzynki.
2. To zależy od pierwotnej umowy oraz tej drugiej "podpisanej"...
3. Ich pytaj.
4. Prawo ci tego nie zabrania.
5. Nie mamy wiedzy na ten temat.

Powrót