Długi, zajęcie komornicze, spadek ubezpieczenie, zabezpieczenie rodziny przed dlugami

• Autor wątku Autor wątku aRtiDG
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aRtiDG

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Witam mam kilku komorników i chce zabezpieczyć rodzine przed spłata moich długów już tłumacze o co chodzi a mam nadzieje ze w paru sprawach mi odpowiecie jak ugryźć temat, mam długi ale są tak duże ze zapewne do śmierci ich nie spłacę, co miesiac komornik dostaje od mnie plus minus 250zl i nie uciekam od spłacania, ale tez chce na tyle zabezpieczyć rodzine aby nikt nie cierpiał przez moja głupotę i teraz pytanie co muszę zrobić jeżeli mam rodziców którzy maja mieszkanie i po ich śmierci chciał bym aby dostała całość mieszkania moja siostra tak aby komornik przez mój dług nie zajął mieszkania, ewentualnie co moi rodzice przed śmiercią musza zrobić ? Kolejna sprawa tyczy się moich dzieci i partnerki czy za życia mogę już coś zrobić żeby nie odziedziczyli po mnie długów jeżeli tak to co muszę zrobić, kolejna sprawa to ubezpieczenie, posiadam 2 ubezpieczenia na wypadek śmierci aby moja partnerka otrzymała pieniądze, teraz pytanie na wypadek śmierci te pieniądze moja partnerka otrzyma czy może je zająć Komornik ? Pytania głupie ale myśle o najbliższych i chce ich tak zabezpieczyć aby oni później nie musieli się użerać z długami a wykonuje niebezpieczny zawód wiec wole trzymać rękę na pulsie, pozdrawiam

Powrót