Długi

• Autor wątku Autor wątku martunia004
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martunia004

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Piszę ponieważ mamy problem z partnerką mojego brata . Brat mieszka wraz z partnerką i dzieckiem ale nie mają ślubu. Od kilku lat pracuje za granicą.Brat zarabia bardzo dobrze i przesyła jej wysokie pieniądze.Od zawsze był problem gdyz partnerką mojego brata pochodziła z patologicznej rodziny .Jej siostrze zabrano dziecko .Natomiast ona sama nigdy nie dbała o siebie. Tak jest do dnia dzisiejszego.W opiece zgłaszane były nieprawidłowości gdyż wobec dziecka stosowana jest przemoc psychiczną. Pieniądze które mój brat przesyłał miały być odkładane na mieszkanie . Niestety okazało się że partnerką nie dość że doprowadziła siebie do długów gdzie jest wszędzie zablokowana i ma komornika . Pieniądze przelewa na prywatne konto revolut gdzie wypłaca sobie wyoskie kwoty . Okazało się również że mój brat ma zaciagnietete kredyty jak i również dobiera dla niej pożyczki.Dla dziecka nie potrafi kupić łóżka nowego tylko kupuje używane że starym materacem .

Ostatnia edycja:
Czy można prawnie zdziałać coś??

Niestety ta Pani ma gdzieś dziecko, pieniądze partnera przelewała sobie na prywatne konto .Kwota musiała się zgadzać jeśli tak niebylo dobierała pożyczkę.Kiedy zablokowali jej możliwość dobrania pożyczek to partner dobierać zaczął pozyczki ktore splaca debetem . Kiedy tłumaczę ze jawnie wyludza i oszukuje to on na to pozwala. Celowo dziecko doprowadza do biedy . Partnerką udaje biedna przed urzędami i dziecku kupuje wszystko z lumpa .My nie możemy nic zrobić??

Powrót