długie naprawy serwisowe

• Autor wątku Autor wątku hasan100
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hasan100

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
witam ! mam problem z moim aparatem a własciwie z serwisem . w maju kupiłem aparat fot. po 1-miesiacu zepsuł mi sie, oddałem go do sewisu gdzie przetrzymali mi go ponad 1 miesiąc tłumacząc że czekają na czesci z zagranicy.Wymienili podobno obiektyw na nowy. po odebraniu go aparat działal mi dobrze tylko tydzien. po kazdym włączeniu go trzeba było ustawiac jezyk oraz date i godzine , nie mówiąc że karta pamieci mi padła .w sklepie nie chcieli mi go przyjąc zabardzo do naprawy sugerując że to jest błacha usterka i moge to sobie ustawiac za kazdym razem albo moge sobie sam wgrac z oprogramowanie .w koncu przyjeli mi go ale czekam juz 3tygodnie i dzis zadzwonili że potrwa to jeszcze co najmniej 3 kolejne tygodnie bo znów muszą sprowadzic czesci z zagranicy . dlatego mam pytanie, jak i czy moge walczyc o wymiane na nowy aparat ? :x [/url]

Niestety zapisy ustawy dotyczące terminów napraw są na tyle niekonkretne, że za każdym razem orzeczenie sądu w takiej sprawie może być inne. Można się tylko powoływać na niedogodności, jakie powodowałby opisywany sposób realizacja uprawnień.
A w przypadku korzystania z uprawnień regulowanych gwarancją, należy sięgać do jej zapisów w w/w kwestii.

dziekuje za odpowiedz chociaz wcale mnie pociesza .w takim razie pozostaje mi tylko czekac !A tak miedzy nami to przepisy są chore , kupiłem aparat 4 -miesiące temu a miałem go zaledwie 1miesiac reszte czasu spedził w serwisie inie moge nic na to poradzic ,a raty płace co miesiąc :x pozdrawiam .

[cytat="hasan100"]A tak miedzy nami to przepisy są chore [/cytat]
Jestem tego samego zdania.

Też pozdrawiam. :)

Powrót