dłużnik do komornika ?

• Autor wątku Autor wątku rosos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rosos

Użytkownik
Odpowiedzi
125
czy jako dłużnik mogę zgłosić się z orzeczeniem do komornika żeby przyspieszyć sprawy?

mam postanowienie więc wiem o temacie
czy mogę być "pierwszy" u komornika? przed wierzycielem?

A po co Ci w takim razie komornik?
Idż do wierzyciela :lol:

wierzyciel nie przyjmuje do wiadomości, że ścieżka po której chodził jest obecnie własnością dwóch osób
tj. moja i osoby trzeciej (podzielono działki)
nie mogę mu przywrócić posiadania bo jedna z części drogi nie jest moja!!!

upłynął rok od naruszenie posiadania (3 lata) więc jej roszczenie wobec drugiego właściciele byłoby nie aktualne, zresztą nie sadzi się

nie zwykłem komentować orzeczeń sądu ale jak można skomentować orzeczenie które nie uwzględnia w przypadku DROGI map geodezyjnych, sad nie powołuje biegłych geodetów a orzekając pisze "przywrócić posiadanie rozbierając ogrodzenie"

ręce opadają

chce iść do komornika i zażądać od niego jasnego określenia jak wyobraża sobie wykonanie egzekucji

czy zamierza rozebrać ogrodzenia "jak mu sie podoba" czy tak jak było przed naruszeniem posiadania

przystąpi do czynności "na twarz" słuchając jedynie wierzyciela o tym "jak było"?

I słusznie że nie komentuje pan orzeczeń sądu ponieważ na tym właśnie co zrobił sąd polega postępowanie possesoryjne czyli o przywrócenie naruszonego posiadania.

Ma pan możliwość dochodzenia swoich praw w zupełnie innym rodzaju postępowania i tam dowody w postaci map geodezyjnych itp będą zasadne.

ale ta droga nie istnieje od 3 lat skąd zatem komornik będzie wiedział jak przebiegała?

Powrót