Dłużnik nie płaci, posiada dom

• Autor wątku Autor wątku Ewa1991
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Ewa1991

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!
Postaram się zwięźle przedstawić swoja sytuację.
W 2003r. zostały zasądzone mi alimenty od ojca w wysokości 500zł. Przez pół roku otrzymywałam je z funduszu alimentacyjnego, który później zlikwidowano, mniej więcej w tym samym czasie mama dostała niewielką podwyżkę, która uniemożliwiła mi staranie sie o alimenty z przywróconego funduszu. Od października planuję podjąc studia, w związku z tym chciałam ubiegać się o alimenty, niestety mama od roku pracuje za granicą, co znowu powoduje przekroczenie limitu. Ojciec nie wykazuje żadnych dochodów, nie pobiera równiez żadnych zasiłków z opieki społecznej ani z ZUSu. Wychodzi więc na to, że w żaden sposób nie jestem w stanie wyegzekwować od niego pieniędzy. Jest jednak kwestia, która mnie intryguje - mój ojciec posiada dom, w którym mieszka sam. Jego 2 siostry przebywają za granica, rodzice zmarli. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Ten człowiek nie wyłozył nawet grosza na moje utrzymanie przez całe moje życie, a mieszka w domu w całkiem ładnej okolicy. Czy jest cokolwiek czego mogłabym się "uczepić", żeby otrzymać od niego jakiekolwiek pieniądze?

Tak,dom.Nalezy sie dowiedziec do kogo nalezy dom.Jezeli nalezal do rodzicow,to powinien byc dokonany podzial spadku.

Ewa1991 napisał:
Co mogę zrobić w takiej sytuacji?
A jakie informacje na ten temat podaje komornik ?
I można wnieść do sądu o podwyższenie wysokości świadczeń.

Powrót