Do kiedy przysługuje rodzinne w Niemczech dziecku

• Autor wątku Autor wątku niebrzeg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niebrzeg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć do jakiego wieku można otrzymywać zasiłek w Niemczech. Ojciec mówił mi ze do 25 roku życia, a jak do 27 to muszę mieszkać w Niemczech. Czy to prawda?? Czy trzeba studiować??

normalnie do 18 roku zycia, jesli dziecko studiuje to do 25 roku zycia

to dlaczego wszedzie na wszystkich stronach wypisują że do 27 roku życia??

gdyz tak bylo wedle starych przepisow...

niebrzeg napisał:
to dlaczego wszedzie na wszystkich stronach wypisują że do 27 roku życia??

jesli sie nie czyta informacji na stronach oficjalnych tylko jakies nieaktualizowane teksty z przed roku albo dwoch to tak jest ;)

to proszę jak możecie pokażcie jakieś najnowsze przepisy. Bo wszedzie niby pisze ze do 27 roku. A szukałem bardzo długo i jakoś nie mogę znależć, a wiem ze te przepisy sie zmieniaja.

a ja wiem ,ze jest do 27 roku ale tylko urodzeni do 1981 roku..........Seit dem Jahr 2007 wird die maximale Altersgrenze für das Kindergeld reduziert. Dabei gilt:

Geburtsjahr bis 1981: Kindergeld bis Alter 27 (= Ende am 27. Geburtstag)
Geburtsjahr ist 1982: Kindergeld bis Alter 26 (26. Geburtstag)
Geburtsjahr ab 1983: Kindergeld bis Alter 25 (25. Geburtstag)

hallo

ja mieszkam juz 20 lat w niemczech. . regularnie sie dostaje rodzinne do 18,ale jak dziecko sie uczych albo chodzi na studnia to sie dostaje do 25 lat

do 27 roku to bylo tesz. . ale przepisy sie w tym roku zmieniwy

sorry za bledy ale niechodzilam do polkiej szkoly

Ci urodzeni 1981 ktorzy byli objeci jeszcze tym prawem to itak juz ostatni rok pobierali....bo minelo 27..a teraz widocznie do 25 ..

to ja jeszcze raz. . . urodzilam sie 1982 roku i tylko dostalam do 25 lat. . . no ale tutaj w niemczech sie przepisy bardzo szybko zmienialom

Powrót