Do kogo się w końcu udać !!!

• Autor wątku Autor wątku dasa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dasa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Sprawa wygląda tak podczas budowy kanalizacji w mojej wiosce pisałem o wykonanie przyłącza do mojej działki do gminy. Gmina odmówiła mi wykonania przyłącza w ich ujęciu dodatkowego. Po wykonaniu kanalizacji przysłali mi nakaz podłączenia do kanalizacji ale niestety nie ma wykonanego przyłącza :-( Napisałem do starostwa zgłoszenie robót budowlanych że będę budował przydomową oczyszczalnie scieków do dokumentów dołączyłem odmowe z gminy. Starosta wniósł sprzeciw na wykonanie robót budowlanych. Ponieważ nie przyniosłem odmowy warunków technicznych wykonania przyłącza. Którego to GMINNE Przedsiębiorstwo komunalne nie chce mi wydac. Prezes powiedział ze jesli uzyskam od wójta zgodę to mi ją wyda odmowę. Udałem się do wójta a ten wydał mi zgodę na POŚ. Wie c udałem się do GPK zeby wydał mi zaświadczenie odmowy. Prezes GPK jednak zmienił zdanie i powiedział ze mam się włączac do kanalizacji bo warunki techniczne są jego zdaniem (zaznaczam ze zdaniem gminy nie ma ponieważ wykoanie przyłącza wiąże się z dużymi kosztami ) fizycznie nadal nie mam przyłącza. Zadaniem gminy było wykonac przyłącze a tego nie zrobili a on mi mówi ze mam teraz sam je wykonac na własny koszt a potem ubiegac się od gminy o oddanie pieniędzy. Koszt przyłącza jest duży i w gminie to rozumieją a prezes GPK za nic nie chce się zgodzic Do kogo się odwołac ????

Powrót