Do znawców tematu-csa

• Autor wątku Autor wątku Luxus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Luxus

Użytkownik
Odpowiedzi
119
Czy mozna zworcic sie do csa jesli oboje mieszkamy na terenie wielkiej Brytanii a obecnie toczy sie sprawa o alimenty w Polsce?dodam,ze wydane zostało zabezpieczenie alimentacyjne,i ze bede starać sie o ETE.prosze o pomoc znawców tematu.

jeśli ta osoba pracuje legalnie i jest w anglii zarejestrowana to myślę, że śmiało możesz zgłosić się do CSA- podaje linka gdzie znajdziesz numer infolinii, tam na pewno poufnie dowieesz się wszystkiego, jak podejmiesz decyzję to oni sami załatwiają alimenty Child Maintenance Options - Information and Support on Child Maintenance i np mojemu znajomemu 'siedli' na zarobki i ma co miesiąc odliczane z pensji :) powidzenia
ps. nie wiem tylko co z ta sprawa w Pl, pewnie bedzie trzeba zgłosić i anulować.

jest haczyk - gdzie przebywa dziecko?
jesli dziecko jest w PL to odrzuca wniosek
jesli dziecko jest w UK i masz je przy sobie i jestes w stanie to udowodnic - nie powino byc problemu

No właśnie. Mam pytanie. Ja chcę płacić na dziecko tutaj z racji tego że mieszkamy tu w Anglii od 10 lat z żoną a nasz syn ma 7lat i też tutaj się urodził i mieszka przez całe swoje życie. Złożyłem aplikacje w CSA a ona im powiedziała że żadnych pieniędzy ode mnie nie chce i oni zamknęli sprawę. Wiem że ona chce wystąpić w pl bo chce więcej pieniędzy ale co mogę zrobić aby skoro mieszkamy tutaj to i tutaj to wszystko załatwić?

Na rozprawie nalezy powiadomic sad, ze dziecko na stale mieszka w uk. Wowczas sad odrzuci wniosek .

Powrót