Dochody z reklam i wypłaty dla userów

• Autor wątku Autor wątku vojtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

vojtek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
planuję założyć serwis z hostingiem plików. Mam kilka problemów i wątpliwości które chciałbym wyjaśnić.

Po pierwsze, chcę na tym serwisie zarabiać dzięki reklamodawcom (osoba zainteresowana wykupuje X wejść na stronę, przelewając pieniądze na moje konto w dotpay). Czy muszę mieć działalność gospodarczą, albo spełniać jakieś inne warunki, żeby móc przyjmować legalnie pieniądze od reklamodawców? Jakie są ograniczenia?

Po drugie, w moim serwisie ma działać ciekawy program partnerski, na którym wszyscy użytkownicy będą mogli również zarobić, i jeśli uzbierają odpowiednią kwotę (np. 10zł) będą mogli mieć ją wypłaconą na konto bankowe. Mogą ją też wykorzystać na reklamy w moim serwisie. Czy takie działanie (wypłacanie użytkownikom "zarobionych" pieniędzy) jest w porządku? Zaznaczam, że to nie będą duże kwoty, na pewno poniżej 100PLN.

Po trzecie, chcę napisać odpowiedni regulamin mojego serwisu (np. uwzględniający politykę prywatności oraz to, że nie ponoszę odpowiedzialności za pliki wgrywane na serwer) tak żeby wszystko było zgodne z prawem. Jestem programistą i nie mam pojęcia o tym, jak to dobrze napisać... Bo odgapić od innych serwisów chyba nie mogę?

Czekam na odpowiedź, z góry dziękuję.

Powrót