Dochodzenie w pracy

• Autor wątku Autor wątku wsmluka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wsmluka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!pracuje w restauracji jednej z wiekszych korporacji na kuchni w UK.Prace dzis zaczalem o 8.00.po 2 godzinach pracy przyjechal General Manager i nic nie wskazywalo na jakiekolwiek problemy.po 30 minutach zawolal mnie po czym wyciagnal karteczke z zapiskami i kazal przypomniec sobie srodowy shift.oznajmil mi ze tamtego dnia stwierdzilem Shift Managerowi ze nie mamy juz ciasta co wiazalo sie to z wczesniejszym zamknieciem restauracji.Lecz o dziwo ciasto znalazlo sie dnia nastepnego.kolejnym zarzutem bylo pojscie i zamkniecie drzwi od restauracji ktore celowo zamknalem.Odpowiedzialem ze ciasta faktycznie nie bylo (sprawdzalem to razem z shift leaderem ktory jest Anglikiem) i razem poinf. o tym Shift Managera ktory takze to sprawdzil.Poinf. General Managera ze wozek z ciastem nie jest wielkosci paczki papierosow i nie schowalem go do kieszeni a jesli bym go chowal to widzialby to shift manager bedacy caly czs ze mna na zmianie.
Odn. kolejnego zarzutu odpowiedzialem ze faktycznie poszedlem sprawdzic czy drzwi sa zamkniete lecz przy nich stala Shift Manager liczaca w tym czasie pieniadze z kasy i sama poinf. mnie ze sa zamkniete od dluzszego czasu.Na tym zakonczylem rozmowe bo stwierdzilem ze nie jestem winny stawianych mi zarzutow.Zostalem poinformowany ze jest prowadzone dochodzenie w tej sprawie i musze isc do domu i podac adres na ktory zostanie przyslany mi list.Do tego czasu mam placone.Ale co dalej?
Wiec moje pytanie brzmi:
czy postepowanie to moze obejmowac tylko mnie gdzie zostalem zawieszony w prawach pracowniczych bedac na tym shifcie nie samemu a z shift leaderem( dodam ze dzis jego nie wyslali do domu a sprawa dotyczy chyba tylko mojej osoby) i czy to nie jest przejaw dyskryminacji bo zarowno Shift Leaderem i Shift Managerem sa Anglicy??czy to moze doprowadzic do utraty pracy??i jak sie bronic??

pozdrawiam

Powrót