A
adrianwar
Witam po raz kolejny
. Postaram się to jakoś w miarę wyjaśnic logicznie.
Byłem 2 msce na chorobowym gdzie w trakcie skończyła się umowa.
Złożyłem papiery o zasiłek chorobowy.
I teraz pytania :
1 - jakbym złożył papier o zasiłek solidarnościowy to pieniądze z tego chorobowego mi przepadna?
2 - jak wiadomo w przypadku owej solidarnościwki nie można brać zasiłku dla bezrobotnych. Czy biorąc zasiłek solidarnościowy przepada mi całkiem zasiłek dla bezrobotnych czy tylko za ten okres brania solidarnościowego.?
3 - jakbym złożył go 26go ( ostatni dzień chorobowego, mówię o solidarnościwce ), to wtedy ten solidarnościowy byłby liczony za lipiec i sierpień czy tylko za sierpień już?
4 dodatkowe
- ktoś się orientuje czy gdy urząd pracy chce papier z kwotą jaka będę miał za zasiłek chorobowy aby określić wysokość zasiłku dla bezrobotnych to, czy jest odliczaja cała kwotę jaką bym mial z chorobowego czy jakiś jej procent?
Byłem 2 msce na chorobowym gdzie w trakcie skończyła się umowa.
Złożyłem papiery o zasiłek chorobowy.
I teraz pytania :
1 - jakbym złożył papier o zasiłek solidarnościowy to pieniądze z tego chorobowego mi przepadna?
2 - jak wiadomo w przypadku owej solidarnościwki nie można brać zasiłku dla bezrobotnych. Czy biorąc zasiłek solidarnościowy przepada mi całkiem zasiłek dla bezrobotnych czy tylko za ten okres brania solidarnościowego.?
3 - jakbym złożył go 26go ( ostatni dzień chorobowego, mówię o solidarnościwce ), to wtedy ten solidarnościowy byłby liczony za lipiec i sierpień czy tylko za sierpień już?
4 dodatkowe