Dofinansowanie na otwarcie działalności gospodarczej z PUP

• Autor wątku Autor wątku szymon1221
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szymon1221

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Ostatnio zarejestrowałem się w urzędzie pracy jako bezrobotny, ponieważ interesuje mnie otwarcie własnej firmy w branży elektrycznej. Sprawa wygląda tak, że chcę się starać o to dofinansowanie lecz nie jestem pewny czy miałbym w ogóle jakieś szanse na pozyskanie tych środków, z tego względu że, mam 20 lat i w tym roku skończyłem technikum elektryczne ( oczywiście mam wszystkie możliwe kwalifikacje jakie mogłem zdobyć w szkole oraz tytuł technika elektryka). Czytałem regulamin tego programu i właśnie nie jestem pewien czy spełniam warunki tego regulaminu. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, wyjaśnić jak wygląda kwestia z tymi dofinansowaniami?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi ;-)

Nie jest to pytanie z zakresu prawa pracy. Co do szans, nikt na jakimś forum nie znająć wszystkich okoliczności i nie widząc biznesplanu nie jest w stanie ich określić. Najlepiej zrwócić się bezpośrednio do PUP.

Przede wszystkim na forum nie znamy ani warunków tego regulaminu ani Pana sytuacji na rynku pracy... popieram zatem opinię poprzednika.
Chcąc udzielić Panu odpowiedzi na pytanie równie dobrze można powróżyć ze szklanej kuli.

Proszę skonsultować się najpierw ze swoim PUP. Jeśli po takiej konsultacji coś wyda się Panu niewłaściwie, dopiero proszę pytać, zadając konkretne pytania dotyczące warunków uzyskania jednorazowo środków na podjęcie działalności gospodarczej.

Ostatnia edycja:
Powrót