Dofinansowanie na rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej

• Autor wątku Autor wątku tkb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tkb

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, było kilka podobnych wątków, ale żaden nie pasował do końca do mojej sytuacji.
Rozpoczęłam własną działalność gosp. z dofinansowania od PUPu w maju 2013. W mojej umowie widnieje zapis, że będę 'osiągać przychody w każdym miesiącu objetym przedmiotową umową'. Niestety zdarzyły mi się 2 miesiące bez przychodów. W urzędzie dowiedziałam się, że nie wiadomo czy będę musiała pieniądze zwracać, czy może przedłużą mi monitorowanie. Dowiem się w swoim czasie, bo Panienka sprawdza teraz sprawy z 2011r. Czy sprawa jest już stracona? Czy można umieszczać taki zapis w umowie? Jaki ja mam na to wpływ...
Mineło 12 miesięcy prowadzenia, ale idzie mi tak źle, że chce jak najszybciej podjąć zatrudnienie, żeby nie narażać się na większe straty. W umowie jest zapis:
'Dotowany jest zobowiązany do zwrotu wypłaconych środków [...] e) podejmie zatrudnienie lub zawiesi prowadzenie działalności gospodarczej w okresie pierwszych 12 miesięcy od dnia rozpoczęcia prowadzenia działalności gospodarczej...'
Niestety w urzędzie twierdzą, że mogę zakmnąć/zawiesić firmę/zatrudnić isę gdzieś tylko na własne ryzyko, bo jak nie dotrzymałam warunków umowy, to każą mi wszystko zwrócić.

Powrót