Dofinansowanie z UP na rozpoczęcie działalności gospodarczej

• Autor wątku Autor wątku Sebek08
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sebek08

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam. Żeby starać się o dofinansowanie z UP trzeba posiadać zarejestrowaną firmę w CEIDG, czy lepiej posiadać swój własny lokal ?

A co ma jedno do drugiego?
CEIDG to rejestr przedsiębiorców... W którym znajduje się m.in. informacja o siedzibie firmy.

Sebek08 napisał:
Żeby starać się o dofinansowanie z UP trzeba posiadać zarejestrowaną firmę w CEIDG
Jeśli się ma zarejestrowaną działalność, to nie można się starać o dofinansowanie na rozpoczęcie działalności. Byłby to absurd.

Co rozumiesz przez swój własny lokal? Może rozwiń swój problem, bo zadawanie pytań najwyraźniej słabo Ci idzie.

Lokal pod prowadzenie handlu ... Po prostu mam lokal który wynajmuję. Ehh zawsze się ktoś znajdzie kto musi się czepiać. Dobrze że za tym Tobie idzie dobrze odpowiadać.

Nie tyle czepiać, co po prostu zadałeś niezrozumiałe i wieloznaczne pytania na które ciężko jest odpowiadać bez upewnienia się o co konkretnie Tobie chodzi. Żadnych złośliwości.

Trzeba mieć lokal do prowadzenia działalności - czy to własny dom, czy pokój u rodziny, czy wynajmowany lokal to po prostu musi być miejsce do pracy na czas trwania umowy z PUP. Tak przynajmniej było gdy ja występowałem o tą dotację 4 lata temu - przepisy mogły się zmienić, musiałbyś dowiedzieć się w lokalnym urzędzie lub na ich stronie www, warunki są szczegółowo podane.

Powrót